Hlavní navigace

Šušká se, že Nokia koncem letošního roku představí tablet s Windows 8

15. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia má za sebou poměrně úspěšný start v oblasti mobilních telefonů s operačním systémem Windows Phone 7.5 od Microsoftu. Sice zatím netrhá rekordy, ale o modelech s Mangem se v poslední době hodně mluví a v budoucnu pravděpodobně bude hrát velkou roli také podpora aplikací a zejména jejich dostupnost. To se bude ovšem týkat také tabletu s Windows 8, který údajně Nokia připravuje na konec letošního roku. Tedy nejdříve.

Nokia tablet s Windows 8

Nokia se nejspíše chystá tento tablet realizovat prostřednictvím společnosti Compal Electronics, která by dle dostupných informací měla v první várce vyrobit 200 000 jednotek. Pravda, to není zrovna nejvíce. Toto číslo tedy působí především dojmem testování trhu. Důvody asi netřeba dlouze hledat, úspěšných tabletů je zde celá řada, ať už se jedna o iPad, nebo nepřeberné množství modelů s operačním systémem Android.

 

Tato aktivita by se dala pojmenovat jako WoA (z anglického Windows on ARM) a v době uvedení tabletu se tedy bude muset tento připravovaný model utkat nejen s iPadem od Apple, ale také tablety, které budou v avízované době konkurovat verzí Androidu 5.0.

Zdroj: TweakTown, The Verge