Hlavní navigace

T-Mobile: platby přes mobil vyhlásily válku bankovním převodům

12. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Operátor T-Mobile si nechal vypracovat průzkum, který ukazuje, že jak obchodníci, tak i samotní zákazníci by ocenili větší podporu platby přes mobil (m-platby premiové SMS).

Jediný problém je, že tato služba není mezi lidmi moc rozšířená a firmy ji neznají. Po vyzkoušení si je však společnosti velmi často oblíbí a rozhodnout se je dále využívat. Tento trend jde zatím ale pomalu a tak se T-Mobile snaží tuto metodu více prosadit. Dokonce na takovou úroveň, aby porazila dnes rozšířené platby bankovním převodem.

Mezi hlavní přednosti plateb přes mobil patří jednoznačně jejich rychlost. Mezi další faktory patří důvěryhodnost a záruky od operátora. Rozvoj zatím ale brzdí limit, který u T-Mobile jasně stanovuje možnost převést přes Premium SMS částku do hodnoty 600 Kč. A to chce růžový operátor změnit. Dle provedeného průzkumu by třetina oslovených limit zvedla na 1 000 Kč, dalších 31 procent dotázaných by nebyla proti ani 5 000 Kč limitu.

CS24

M-platby firmy ale zatím nechtějí zavádět, většinou z důvodu nevhodnosti pro jejich podnikání (bližší informace společnosti neuvedly). Dle odhadů by ale po prorazení mobilních plateb značně oslabily bankovní převody a každá desátá platba by proběhla přes m-platbu či Premium SMS. Ostatní způsoby platby by zůstaly bez úhony.

Zdroj: Tisková zpráva