Hlavní navigace

T-Mobile spustil volání přes Wi-Fi pro všechny paušály. Musíte však mít ten správný telefon

Sdílet

Zdroj: Redakce

T-Mobile je u nás průkopníkem nových technologií pro volání. Jako první spustil VoLTE, možnost telefonování přes ryze datovou síť LTE. Loni na podzim rozjel i volání přes Wi-Fi. Pokud doma nemáte signál z mobilní sítě, hovor proběhne přes „wifinu“. Ta slibuje rychlejší propojení i HD Voice pro vyšší zvukovou kvalitu. Navzdory názvu se skrz síť samozřejmě posílají i SMS a MMS.

T-Mobile spustí Wi-Fi Calling

Dosud byl Wi-Fi Calling dostupný jen pro firemní zákazníky. Nově T-Mobile službu spustil pro všechny paušály. Během příštích týdnů se dočkají i předplacenkáři. Podmínkou je ovšem kompatibilní telefon.

 

T-Mobile aktuálně podporuje iPhony 5C, 5S, 6 (Plus), 6S (Plus) a Samsung Galaxy S6 (Edge). Je třeba mít aktuální firmware. U iPhonů pak stačí funkci aktivovat v nastavení. U Samsungů taktéž, jenže u nich ještě platí podmínka, že přístroj musí být z distribuční sítě T-Mobilu.

Uplatnění nalezne zejména v místech, kde mohou být problémy se sílou či kvalitou signálu mobilní sítě. Pokud je v místě Wi-Fi síť dostupná, telefon ji využije zcela automaticky. Při odchodu z Wi-Fi pokrytí hovor plynule přejde do sítě LTE jako VoLTE hovor, stejný princip se uplatňuje při přechodu z LTE do Wi-Fi,“ píše operátor v tiskové zprávě.

CS24

Wi-Fi Calling zatím nefunguje při volání do zahraničí, ale pouze na území Česka. Pokud během hovoru dojde k výpadku sítě, automaticky dojde k přesměrování (bez přerušení) na LTE. Funguje to i obráceně. Předání hovoru z/do 2G nebo 3G sítí však podporováno není.

Zdroj: T-Mobile