Hlavní navigace

Tabletům se bude i přes klesající cenu dařit i nadále

23. 8. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Málokteré odvětví spotřební elektroniky před sebou má tak pozitivní budoucnost jako tablety. Trend, který znovuobjevil Apple, se má opravdu skvěle a prodeje neustále rostou. A to i přes zjevný fakt, že tablety zatím stále nijak výrazně nenahrazují počítače. Staly se pouze jejich doplňkem, který si našel volné místo mezi zájmy spotřebitelů a slouží především pro zábavu.

Zatímco v roce 2011 se prodalo „pouze“ 100 milionů tabletů, do roku 2016 už by to mělo být čtyřikrát tolik. Alespoň podle analýzy zveřejněné BI Inteligence. Z dalších zajímavých závěrů, které analýza odhaduje, stojí za pozornost klesající průměrná cena tabletů. Celkově se jedná o 11% pokles oproti roku 2011. Výrazný podíl na tom budou mít především levnější tablety se systémem Android.

Prudký rozvoj tabletů znamená zlatý důl pro poskytovatele všemožného obsahu, od prodeje hudby a aplikací až po portaci magazínů a prodej elektronických knih. Vydělávají i společnosti poskytující hardware, obrat by měl letos dosáhnout 420 miliard dolarů. Odvětví, kde by se měly tablety naplno uplatnit, je školství, kde se vynakládají obrovské miliardy za nákup klasických učebnic. Tablety by mohly i tuto zažitou praxi výrazně změnit.

Zdroj: BI Inteligence