Hlavní navigace

Také dlaždicové aplikace vyžadují záplaty. Microsoft je bude dokumentovat

13. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se v posledním příspěvku na jednom ze svých blogů zavázal k tomu, že bude zveřejňovat popisy bezpečnostních aktualizací, které vyjdou pro jeho dotekové aplikace. Ve Windows 8 a Windows RT jich pěkných pár najdeme a nenechte se mýlit, že by snad byly neprůstřelné. Firma uznala, že tyto prográmky bude nutné opečovávat a že tak bude pravidelně činit. Dlaždicové aplikace se aktualizují skrze Windows Store, uživatel musí aktualizace sám vybrat a vydat pokyn k instalaci.

Služba Windows Update proto v tomto případě zůstává nevyužita. Běžně ve světě Microsoftu záplaty vychází každé druhé úterý v měsíci. Ačkoli nebude k aktualizování použita stejná služba, záplaty pro aplikace budou povětšinou vycházet v souladu s ostatními bezpečnostními aktualizacemi. Snaha o synchronizaci dvou cyklů tedy bude, ale v případě potřeby se aplikace dočkají oživení mimo daný úterní termín

 

Každá aktualizace si vyslouží článek ve znalostní databázi, jak jsme zvyklí u normálních aktualizací. Zodpovědný a transparentní přístup k bezpečnosti Microsoftu chválíme.

 

Zdroj: MSRC via Neowin