Hlavní navigace

Tenhle projektor umožní sledovat několik filmů současně

9. 1. 2018

Sdílet

 Autor: Redakce
MirraViz

je nepříliš známá firma, ale na letošním CESu překvapila. Tajemství je v plátně, ke kterému potřebujete tolik projektorů, kolik obrazů chcete sledovat. Množství je omezené snad jen velikostí místnosti.

Nejde o obraz v obraze (PIP). Jaký obraz uvidíte záleží na úhlu, ze kterého se díváte. Je to podobné lentikulárnímu tisku, jaký můžete vidět třeba na přáníčkách k narozeninám. Po naklonění se na nich změní obraz. MirraViz používá speciální plátno s miliony optických částic.

Pak už záleží jen na tom, kolik před plátno postavíte projektorů, klidně jich může být více než dva. MirraViz používá menší projektory běžící na akumulátor (ale s možností připojení i do zásuvky) se světelností 500 lumenů a rozlišením 720p.

ICTS24

table_top_connections_grande Projektory MirraViz

Každý člen domácnosti se tak může dívat na něco jiného, přitom sedět na stejném gauči a sledovat stejné plátno. Počáteční wow efekt vystřídá skeptické zamyšlení – pro nejlepší zážitek musíte sedět co nejblíže svému projektoru, odchýlení znamená méně ostrý obraz a pokud se na gauči posunete, už místo hokeje uvidíte Ulici.

howlenticular3 Princip fungování (zdroj: explainstatstuff.com)

Také zvuk bude problém, každý zřejmě bude muset používat sluchátka. Ale u her je situace lepší, oba protihráči sdílí audio a jen sledují jiný obraz. Však také MirraViz bude tyto projektory montovat i na herní křesla. Cena panelu MirraViz o velikosti 75" se dvěma projektory bude začínat na 1499 dolarech, samotný panel pak ve třech velikostech od 499 dolarů.

gaming_chairy_system_med Optimální konfigurace (za 2600 dolarů)

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.