Hlavní navigace

„Tepelně optimalizovaná“ skříň

6. 2. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus Vento TA-B1 vyhovuje standardu TAC a honosí se elegantně jednoduchými křivkami (nebo jednoduše elegantními?). Alespoň tak představuje svou skříň přímo Asus.

TAC je standard společnosti Intel, který slibuje skvělé tepelné vlastnosti s minimální úrovní hluku vytvářeného vysokorychlostními větráky. TA-B1 tak dle slov výrobce má perfektní mechanickou strukturu a boční panel CAG 1.1 propouští ničím nenarušovaný proud vzduchu, který snižuje teplotu procesoru a video karty.

Nastavitelný vzduchový kanál zajišťuje vzduchotěsný kontakt s procesorem pro efektivní proudění vzduchu směrem k procesoru. Zadní ventilační otvory navíc zlepšují proudění okolo přídavných karet. Tato účinnost při chlazení má umožnit dlouhý a nepřetržitý provoz i pro nejvýkonnější výpočetní platformy. Mně osobně nepřijde možnost osadit pouze 80mm ventilátory zrovna dobrým vkladem pro tiché a účinné chlazení.

TA-B1 se vyrábí ve dvou barevných provedeních (TA-B11 a TA-B12):

                          

Pozice pro mechaniky a přední vstupní i výstupní porty jsou u modelu TA-B1 diskrétně skryty, takže skříň je na pohled jednoduchá a elegantní. Modře podsvícené tlačítko vypínání a indikátor činnosti pevného disku jen podtrhují minimalistický design. Jak kdysi prohlásil filozof George Santayana ve své práci The Sense of Beauty (Smysl pro krásu): „Krása je radost považovaná za kvalitu věci”. Esteticky čistý design modelu TA-B1 skutečně zvyšuje úroveň vkusu a touhu po kráse.

Zahnuté kovové rohy chrání prsty před poškrábáním a pořezáním, pružinou ovládané dveře optické mechaniky umožňují rychlý přístup k optickým zařízením a chytře umístěné USB porty zabraňují vzájemnému rušení při zapojení více USB zařízení. Dalším z prvků uvážlivého designu je prachový filtr, který je obsažen ve vzduchovodu procesoru, který má za úkol udržet vnitřek skříně čistý.

MMF24

Rozměry včetně rámu
180 × 408 × 462 mm (šířka × výška × hloubka)
Formát základní desky
ATX; mATX
Pozice pro mechaniky
Externí 5,25" × 4
Externí 3,5" × 1
Interní 3,5" × 5
Podpora systémového větráku
Přední strana: 80 mm × 2
Zadní strana: 80 mm × 1
Postranní ventilační otvory se vzduchovodem
Rozšiřující sloty
7
Konfigurace předního V/V
USB × 2 + Zvuk × 2;
USB × 2 + Zvuk × 2 + 1394 Î 1
Barevné provedení (Předek/Pás/Bok)
Šedá/Černá/Černá, Stříbrná/Černá/Černá

Zdroj: cz.asus.com

 

Autor článku