Hlavní navigace

Tesco brzy uvede nový tablet Hudl 2, ale smartphone zatím odkládá

10. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v září nás Tesco překvapilo, když uvedlo vlastní tablet Hudl. Byl levný a slušně vybavený. Za 119 liber nabízel 7" IPS displej s vyšším rozlišením 1440 × 900 px, čtyřjádrový procesor, dvoupásmovou Wi-Fi, stereo reproduktory, GPS a na jedno nabití vydržel až 9 hodin. Běžel na něm čistý Android s několika aplikacemi Tesca.

Doma v Británii se nakonec prodalo přes půl milionu kusů, což Tesco považuje za velký úspěch na firmu a značku, která se technologiemi dosud nezabývala. V příštích týdnech uvede Hudl 2, který prý bude ve všech ohledech lepší než předchůdce. Má větší displej, rychlejší procesor, lepší design i výbavu.

Tesco Hudl

Hudl mnoha lidem posloužil jako sekundární zařízení, ale Hudl 2 bude schopen stát se primárním tabletem v domácnosti,“ říká Robin Terrell, group multi-channel director Tesca, který mj. dříve pracovat v Amazonu nebo Dellu, kolem prodeje a počítačů se motá už 16 let.

Už květnu utekly specifikace možného nástupce z testu GFXBench 3.0. Ten prozradil displej s úhlopříčkou 8,2" a rozlišením 1920 × 1200 px. Tablet pohání čtyřjádrový Intel Atom Z3735D (1,3 GHz, 1,8 GHz Turbo), obsahuje 2GB RAM a 16GB úložiště. Zadní foťák má rozlišení 5 Mpx, umí zachytit video v 1080p. Přední dostal 1,2Mpx snímač a natáčí v 720p. Znovu nechybí GPS, který u levných tabletů pořád nebývá zvykem. Systémem je Android 4.4.2 KitKat. Vše zatím souhlasí se sliby Terrella.

 

CS24

Firma letos také oznámila, že na úspěch tabletu zkusí navázat i se smartphonem. Terrell ale vývoj pozastavil. Tesco je stále přesvědčené, že by mělo co nabídnout, ale trh s mobily se tolik mění a je v něm tolik konkurence, že zatím nemá smysl se toho vrhat po hlavě. Soustředí se proto na tablety. Odložení plánů s vlastním smartphonem možná způsobil i prodejní propadák jménem Fire Phone. Ani tak velký e-shop jako Amazon nedokázal uspět s novým telefonem, přestože jeho tablety se rovněž prodávají dobře.

Zdroj: Tesco