Hlavní navigace

The Information: Google skončí s Nexusy, nahradí je programem Android Silver

30. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deník The Information získal od svých zdrojů další informace o chystaném programu Android Silver. O něm už z dřívější prezentace víme, že Google společně s výrobci zařízení a operátory bude poskytovat zvláštní prodejní kiosky s vyškolenými pracovníky a extra podporou.

Uniklý slajd z programu Android Silver
Uniklý slajd z programu Android Silver

Ti budou prodávat high-endové telefony/tablety hlavních výrobců, avšak s čistým Androidem a rychlými aktualizacemi. Součástí programu je také dočasná výpůjčka nového telefonu při reklamaci, asistenční služba založená na hangoutech apod.

Podle The Information prý Google přestane prodávat Nexusy a nahradí je právě zařízeními Android Silver. Sám se bude starat o software, což je hlavní výhoda Nexusů – ale také zařízení z edice Google Play. Firma od loňska nabízí vybrané telefony a tablety velkých výrobců a taktéž je nabízí s vlastním softwarem bez nadstaveb a poskytuje u nich rychlé systémové aktualizace.

V čem tedy bude rozdíl mezi Android Silver a Google Play Edition? Nejspíš v oné nadstandardní podpoře. The Information píše, že program odstartuje do příštího roku. Google plánuje utratit až miliardu dolarů, aby výrobce přesvědčil o výhodách programu. S LG a Motorolou to údajně nedá moc práce, ale HTC, Samsung a Sony jsou jiný případ.

 

MMF24

Stále jde o pouhé spekulace, Google se k informacím nechce vyjádřit. Několikrát už však v minulosti tvrdil, že řada Nexus je pouze referenční, má výrobcům ukázat, jak by telefon měl vypadat a co všechno systém dokáže. Pro uživatele to také znamenalo špičková zařízení za nižší ceny. U Androidu Silver ale zase půjde o produkty za 15 000 Kč. Nebo ne?

Zdroj: The Information via The Verge

Autor článku