Hlavní navigace

Thermaltake: HTPC skříně i heatpipe věž Jing

14. 6. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Jednu z největších expozic měla na Computexu společnost Thermaltake. Na jejím stánku byly k vidění skříně řady Armor, které svým zaměřením cílí především na hráče. Model A90 je vybaven od výroby hned třemi větráky (1× 120 mm vpředu s modrým podsvícením, 1× 120 mm vzadu a 1× 200mm na horní straně). Nechybí ani otvory pro vyvedení vodního chlazení.


Menší model A30, který je určen pro základní desky formátu Micro ATX a Mini ITX umožňuje osazení i dlouhých grafických karet, nechybí mu ain dostatek větráků pro vnitřní chlazení. Na přední straně najdete jeden 90mm větrák, zadní pak obsahuje rovnou dva 60mm větráky, vrchní strana je pak osazena velkým 23cm větrákem. Nechybí ani přední porty USB 3.0, USB 2.0, eSATA a audio.

 


Trochu jiné zaměření má řada Element. Model Q je vyvinutý speciálně pro Mini ITX desky aje tak velmi vhodný i pro svůj poměrně líbivý vzhled jako počítač do obýváku. Součástí skříně je již i 200W zdroj, který je chlazen pouze pasivně. Podstatně větších rozměrů je pak model S, který se vyznačuje použitím antivibračních a antihlukových materiálů, velkým množstvím volných pozic (7× 3,5", 2× 5,25") a 23cm bočním větrákem.




Své nezastupitelné místo mají u Thermaltaku také skříně určené pro HTPC. Menší model DH101 obsahuje menší Media LAB LCD displej, který doplňuje sada tlačítek pro přímé ovládání přehrávání. Nechybí ani celkem povedené dálkové ovládání. Větší model DH202 se již pyšní velkým čelním displejem, na němž se mohou kromě přehrávače zobrazovat i samotná Windows. Na čele najdete čtečku karet, deset tlačítek pro ovládání systému a v přední části i 12cm větrák. O vyfukování vzduchu se starají dva 6cm větráky na zadní straně. Ani k této skříni nechybí dálkové ovládání.




Jaho hlavní novinku na poli chladičů ukazoval Thermaltake věžičku Jing. Ta by se měla vyznačovat nejen vysokým výkonem, ale také velmi tichým chodem (v zátěži jen 16 dBA). již v základu jsou osazeny dva 12cm větráky s příkonem 2,4 W. Rozmezí otáček je přitom 800–1300 ot./min. Základna je vyvedena z mědi, žebra pak z hliníku. Nechybí ani bohaté příslušenství. Heatpipe mají průměr 5 mm.








Druhou novinkou je chladič s názvem Frio, který obsahuje celkem pět 8mm heatpipe, měděnou základnu a hliníková žebra. Rozsah otáček osazených větráků se pohybuje mezi 1200–2500 ot./min. Tomu odpovídá i vysoký chladící výkon i vyšší hlučnost – 20 až 43 dBA. K vidění byl i v provedení AMD Leo.



Mezi napájecími zdroji dominovala výstavka výkonných zdrojů Toughpower s výkony 1075, 1350 a 1500 W. Testeři pak mohli obdivovat novou verzi měřízího nástroje Dr. Power II.










Thermaltake ale nejsou jen skříně, větráky a zdroje. Firma se již nějakou dobu soustředí i na příslušenství, jako jsou dokovací stanice (zde s podporou USB 3.0), hráčské klávesnice nebo headsety. Klávesnice Challenger, která sice není úplnou novinkou, zaujala především přídavným větráčkem, který se má postarat o ochlazení vašich opucených rukou.

WT100


 


Autor článku