Hlavní navigace

Timeline X: Návrat krále

24. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

23. 3. 2010 uspořádala společnost Acer tiskovou konferenci u příležitosti představení nových řad notebooků Acer.

 

Timeline X navazuje na úspěch předchozí generace Aspire Timeline. Nová řada přináší tenké provedení, nízkou hmotnost, výdrž až kolem osmi hodin (také díky technologii Acer PowerSmart) a zároveň odstraňuje největší slabinu původní řady Timeline - nižší výkon CULV procesoru. Uvnitř nové řady totiž najdete nové procesory Intel Core i3, i5 a i7, které nabídnou nekompromisní výkon při zachování nízké spotřeby. Nechybí moderní systém přepínání mezi diskrétní a sdílenou grafickou kartou, displeje s HD rozlišením pro multimediální použití a zvuk splňující standard Doby Home Theater v3. K dispozici budou stejně jako u minulé generace modely s úhlopříčkami 11,6", 13,3", 14" a 15", ceny zůstanou také velmi příznivé.

 

Druhá představená řada Aspire Ethos vyniká zejména exkluzivním designem. Tyto modely však nehrají jen na notu luxusu, ale poskytnou majiteli i nejnovější technologie zaměřené na náročné multimediální použití. Zcela nové pojetí designu u notebooků společnosti Acer doplňuje propracované multifunkční ovládání, maximálně zjednodušující obsluhu systému - touchpad můžete speciálním tlačítkem proměnit v dotykovou konzoli pro ovládání multimédií. Sám výrobce modely z řady Aspire Ethos řadí do kategorie DTR - odpovídají tomu dostupné úhlopříčky (18,4" a 15,6") a zvukový 5.1 systém Dolby Home Theatre v3 s technologií Cinematic Surround doplněný speciálně laděným subwooferem umístěným na spodní straně.

 

CS24

Poslední představené modely Aspire x741 míří do cenově dostupné kategorie notebooků pro domácí použití. I zde Acer sází na příjemný, jednoduchý design skrývající nejnovější technologie. Modely Aspire x741 budou vybaveny mobilními procesory Intel Core i5 nebo Core i3, displeji o úhlopříčkách 15,6" či 17,3", grafickými karty ATi i Nvidia a nabídnou i možnost vybavení Blu-ray optickou mechaniku.