Hlavní navigace

Tipy na aplikace pro Windows Phone 8: 6Sec, Zásilky nebo Tile Me!

20. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uživatelská základna Windows Phone se možná nerozprostírá na tak velké ploše, aby ji příznivci Androidu brali vážně, neznamená to však, že by ji přehlíželi i vývojáři. Možná vás od dlaždic odpuzuje neustále omílaný nedostatek aplikací. Je jich skutečně tak málo? Nezáleží spíš na kvalitě?

Podívejte se s námi na povedené kousky, které nesmí chybět ve sbírce žádného uživatele Windows Phone. Vás ostatní možná přesvědčíme, že ani dlaždice se nemají za co stydět. Naopak, dlaždice vám často nabídnou to, co žádná jiná platforma.

 

6Sec

6SecCena: Zdarma/27 Kč
Jazyk: Čeština
Platformy: Windows Phone 8

Nelze popřít, že by se platforma Windows Phone se nepotýkala s nedostatkem populárních oficiálních aplikací. Zastupuje je ovšem usilovně pracující komunita, jež přináší neméně kvalitní aplikace. V případě kousků jako 6Sec dokonce platí, že je lze považovat za lepší volby než oficiální aplikace pro jiné platformy. Sociální síť pro sdílení krátkých videí Vine se na Windows Phone 8 chystá, zájemci nechť si čekání zkrátí klientem nazvaným 6Sec.

V katalogu ji naleznete teprve od července, ale fáze beta se nachýlila ke konci a vy si budete užívat pěkně zpracovaného prohlížeče. Videa se spouští a zastavují automaticky, když na ně najedete, otočením do strany pak otevřete nabídku pro sdílení příspěvku, případně pro přidání k oblíbeným položkám atp. Nechybí ani nahrávání a editor videí, přístupný ovšem jen v placené edici. Ta rovněž neobsahuje reklamu. Na oficiálního klienta si ale ani nevzpomenete.

Vine někteří považují za lepší alternativu než oficiálního klienta Vine někteří považují za lepší alternativu než oficiálního klienta
Vine někteří považují za lepší alternativu než oficiálního klienta

Tile Me!

Tile Me!Cena: Zdarma/21 Kč
Jazyk: Angličtina
Platformy: Windows Phone 7.5, Windows Phone 8

Hříček není nikdy dost a o trvanlivosti Tile Me! si neděláme žádné iluze. Aplikace na jedno až dvě použití vás zabaví tím, že si vytvoříte avatara na sociální sítě, který bude vypadat jako dlaždice patřící uzlu Já. Bezplatná edice sice obsahuje reklamu, ale to vám bude při občasném použití těžko vadit. S postupem si nedělejte hlavu. Nejprve vyberte nějakou svou fotografii, tu umístíte tak, jak vám bude vyhovovat částečné překrytí textem.

Barvu výplně dlaždice i text si přizpůsobíte také. Obrázek se uloží do telefonu v rozlišení 500 ×500 bodů, nezapomeňte proto zvolit raději kvalitnější zdrojovou fotografii, aby ve výsledném snímku nebyl patrný rastr. Aplikace vám rovnou umožní sdílení v sociálních sítích. Avatara pak můžete použít na Twitteru, Facebooku nebo kdekoli jinde.

Vytvořte si avatara ve stylu Windows Phone Vytvořte si avatara ve stylu Windows Phone
Vytvořte si avatara ve stylu Windows Phone

Play.cz

Play.czCena: Zdarma
Jazyk: Čeština
Platformy: Windows Phone 7.5, Windows Phone 8

Čeští vývojáři přispěli svou troškou do mlýna. Populární přehrávač rádií dostupný na adrese Play.cz se objevil jak ve Windows Store, tak ve Windows Phone Store. Pokud máte zkušenosti s edicí pro Windows 8, tak vás mobilní ekvivalent tolik nepřekvapí. Služba se blýskla počtem podporovaných stanic. Právě v souvislosti s dlouhým seznamem překvapí, že stanice nelze třídit podle žánrů, geografického umístění či jiných parametrů. Maximálně budete vyhledávat psaním.

Kromě rádií si něco málo o hudbě přečtete, ale odkazy na plné články směřují do webového prohlížeče. Play.cz nevyplňuje celý obsah displeje, pokud máte k dispozici novější telefon s vyšším rozlišením (např. HTC 8X). A co hůř, když zapnete přehrávání, aplikace se vypne a při každém pokusu o návrat budete přepnutí zpět na hlavní obrazovku Windows Phone. Aspoň přehrávání pokračuje nerušeně dál. Chudé zpracování nás zklamalo, technické problémy rovněž.

Slabé zpracování kazí i padání aplikace Slabé zpracování kazí i padání aplikace
Slabé zpracování kazí i padání aplikace

Zásilky

ZásilkyCena: Zdarma
Jazyk: Čeština
Platformy: Windows Phone 7.5, Windows Phone 8

Zvlášť pokud nebydlíte ve větším městě a objednané výrobky si nevyzvedáváte sami v obchodě, o doručování zásilek z internetových obchodů a aukčních síní se starají různí dopravci. Každá myslitelná společnost nabízí sledování pohybu zásilek, takže víte docela přesně, kde se balíček nachází a kdy vám bude doručen. Ovšem abyste neztratili kontrolu nad situací, je lepší, když si najmete pomocníka. Aktivní dlaždice se v tomto případě předvádí v tom nejlepším světle.

CS24

Pokud budete balíky sledovat pomocí aplikace Zásilky, dostanete možnost si na hlavní obrazovku připínat konkrétní objednávky. Aktivní dlaždice vám bude prozrazovat, jak se balíček pohybuje po Česku, ani aplikaci nemusíte spouštět. Ať už nabere zpoždění, nebo vám ji pošťáci přinesou včas, vždycky budete mít dokonalý přehled. O to více potěší, že autor za svůj prográmek nevyžaduje ani korunu. Bod navíc si zaslouží za pěkné zpracování. Objednáváte­‑li často zboží přes internet, představují Zásilky jasnou volbu.

Ovládněte zásilkové šílenství. Dlaždice k tomuto účelu byly stvořeny Ovládněte zásilkové šílenství. Dlaždice k tomuto účelu byly stvořeny
Ovládněte zásilkové šílenství. Dlaždice k tomuto účelu byly stvořeny