Hlavní navigace

Titanfall nepoběží ve 32bitových Windows. Nebude ani na Steamu

7. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konzole Xbox One se už prodává, byť ne u nás. Titanfall nakonec nebyl jedním z prvních titulů při uvedení, ale vyjde v březnu. Očekávaná pecka pochází z dílny autorů série Call of Duty, která po jejich odchodu šla do kopru. Titul bude exkluzívní tím, že pokryje platformy Microsoftu. Nebude tedy k dispozici pouze na konzoli Xbox One, ale zahrají si jej také majitelé našlápnutých počítačových sestav s Windows. Zajímá vás, jak výkonný bude muset hardware ve vašem stroji být? Rozbijete zase jednou prasátko?

Tip: Xbox One zvýší výkon GPU na úkor Kinectu, PS4 zase doplní zpětnou kompatibilitu

Požadavky počítačové verze na Twitteru zveřejnil Vince Zampella, jeden ze zakladatelů studia. Robotická pařba počítá s podstatně vyšším výkonem, než jako nabídl starší Xbox 360. (Edice pro tuto konzoli nicméně bude též uvolněna.) Tomu se logicky musely uzpůsobit požadavky verze pro osobní počítače. Za prvé se jedná o jednu z prvních her vůbec, která striktně vyžaduje 64bitový operační systém. Pokud nemáte aspoň Windows 7, nebo lépe Windows 8/8.1, roboty nerozchodíte.

Nároky na procesor se naproti tomu nijak přehnané nezdají. Měli byste mít buď aspoň 2,8GHz AMD Athlon X2, nebo Intel Core 2 Duo o taktu 2,4 GHz. K tomu připočítejte 4 GB operační paměti, což je v podstatě standard. Hráči ve svých sestavách navíc docela běžně mají paměti více – na Steamu je nejrozšířenější kapacita 8 GB. A co grafická karta? Vývojáři odpovídají, že požadují výkon Radeonu HD 4770 či GeForce 8800GT s 512 MB vlastní paměti.

Pakliže se vám nároky nezdají přehnané, dodávám, že za prvé nejsou finální a úplně oficiální. Mohou se proto ještě změnit. Za druhé se jedná o požadavky minimální, takže kdyby se vám ruka cukala a chtěla posunout detaily na vyšší hodnoty, budete tím pádem potřebovat silnější železo. Zampella zveřejnil ještě jednu důležitou informaci. Titanfall poběží na platformě Origin, tak jako většina her od vydavatele EA. Na Steamu hra nebude dostupná.

CS24

Zdroj: @VinceZampella | Eurogamer.net

Autor článku