Hlavní navigace

Tizen místo Androidu. Samsung uvedl hodinky Galaxy Gear 2 [MWC]

24. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samsung v Barceloně uvedl druhou generaci chytrých hodinek. Galaxy Gear 2 jsou zase o něco chytřejší. Jejich součástí je tak nově například infraport, pomocí něhož budete moci ovládat domácí elektroniku (za asistence aplikace WatchOn Remote). Design se příliš nezměnil, ale hodinky jsou tenčí, lehčí a nově i odolné dle normy IP67 (proti prachu a ponoření o metrové hloubky na půl hodiny).

Samsung Galaxy Gear 2 Samsung Galaxy Gear 2 Samsung Galaxy Gear 2
Samsung Galaxy Gear 2

Hodinky si zachovaly 1,63" AMOLED displej s rozlišením 320 × 320 px. Přibyl ale rychlejší dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz. Ten doplňuje 512GB RAM a 4GB úložiště. Parametry hodinky už odpovídají lowendovým telefonům. Uvnitř najdeme ještě Bluetooth 4.0, akcelerometr, gyroskop, měřič srdečního tepu a 300mAh akumulátor, se kterým mají hodinky vydržet 2–3 dny v běžném režimu nebo až 6 dní s nižším zatížením.

 

Samsung uvedl hodinky Galaxy Gear 2 a Gear 2 Neo. Ta první obsahuje i foťák, který už není umístěný v řemínku jako u předchozí generace, ale je rovnou v těle hodinek. Umí fotit v rozlišení 2 Mpx a natáčet 720p. Obě verze bude dostupné v černé a oranžové barvě, Neo pak navíc v šedé a Gear 2 v zlatavě hnědé variantě.

Samsung Galaxy Gear 2 Neo
Samsung Galaxy Gear 2 Neo

Pomocí hodinek lze na připojením telefonu zvedat hovory, fotit a číst notifikace (SMS, e-maily a upozornění z aplikací). Gear 2 umí ovládat přehrávač, zobrazí kalendář, stopky, minutku i počasí. Pomocí dalších aplikací mohou fungovat jako kalkulačka nebo hlasový zápisník. Sloužit budou také sportovcům. Mezi fitness funkce patří měření srdečního tepu, krokoměr a záznam chůze, běhu nebo cyklistiky.

CS24

Hodinky budou opět párovatelné pouze se smartphony Samsung Galaxy. Do prodeje zamíří v dubnu, přesnou cenu však zatím neznáme. Starší generace se doprodává za 5000 Kč. Ty nové by na podobné částce mohly začínat (Gear 2 Neo), v případě Gear 2 čekejte navíc asi tisícovku.

Zdroj: Samsung