Hlavní navigace

To je ale překvapení. Podívejte se na LG a jeho iPad z roku 2001!

1. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V kontextu současných patentových sporů zní následující zpráva skoro neuvěřitelně, nic ale nenasvědčuje tomu, že by šlo o novinářskou kachnu. Podle článku, který byl publikován v roce 2001, to totiž vypadá, že společnost LG ukázala na veletrhu CeBIT zařízení jménem Digital iPad. A šlo přesně o to, co myslíte. Tablet. Založený na Linuxu, s možností prohlížení webových stránek. Podle obrázku je sice jasné, že design je úplně odlišný od současného iPadu, přinejmenším podle jména ale jde o jasného předchůdce.

 

LG svůj Digital iPad ovšem nikdy neuvedlo na trh, i když se s tím počítalo přinejmenším v Koreji. Předchůdce moderních tabletů měl 206MHz procesor a preferoval ovládání dotykové obrazovky přes stylus.

V současné situaci zní možná nejzajímavěji otázka, proč se LG nikdy nepustilo do sporu s firmou Apple alespoň o jméno iPad. Nemělo na používání jména práva? Prodalo je Applu? Preferovalo dodavatelskou spolupráci s Applem před soudními spory? Nevidělo v podobném zařízení budoucnost? Nebo prostě jen korejská firma zapomněla, že kdy nějaký iPad vyrobila?

Zdroj: linuxfordevices