Hlavní navigace

Toshiba AC100: jedna z prvních vlaštovek s OS Android

23. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Toshiba dnes představila mobilní zařízení kombinující technologie smartphonů a netbooku. AC100 tvarem luxusní netbook a vnitřnostmi smartphone s operačním systémem Android 2.1 nabídne pohotovostní výdrž až 7 dní a při plném využití dokáže na jedno nabití nabídnout minimálně 8 hodin prohlížení internetu prokládané sledováním videa.

Nová Toshiba se dokáže z pohotovostního stavu přepnout do aktivního režimu za necelou sekundu, díky tomu může být neustále zapnutá, podobně jako smarphone. Konstrukce nabízí lepší a pohodlnější použití než smartphony, ale stále je lze velice snadno přenášet kamkoliv.

 

 

 

Nabízí možnost vlastního přizpůsobení stažením aplikací i widgetů a je dodáván s celou řadou předinstalovaných aplikací - např. Documents To Go pro prohlížení a editaci souborů Microsoft Office, e-mailový klient s podporou POP3, IMAP a Exchange, klient pro zasílání okamžitých zpráv, internetový prohlížeč Opera Mobile a rovněž Toshiba Media Player pro sledování videí, poslech hudby a prohlížení fotografií.

Uživatelé navíc mohou využít až pěti domovských obrazovek AC100, které lze nakonfigurovat, aby se měnily automaticky v závislosti na místě připojení rozpoznávaném podle SSID bezdrátové sítě. Uživatel si může vytvořit třeba sadu zkratek pro aplikace, widgety a soubory, které potřebuje pro práci, a ty se objeví na domovské stránce, jakmile se připojí v kanceláři. Stránka s osobními aplikacemi a widgety se objeví po připojení z domova a aplikace nebo widgety týkající se zábavy se mohou objevit po připojení kdekoliv jinde.

 

 

 

AC100 je netbook s displejem o úhlopříčce 10,1" a rozlišením 1024 × 600 bodů s LED podsvícením, osazený mobilním procesorem Nvidia Tegra 250 s frekvencí 1 GHz a operační pamětí 512 MB, úložiště je řešeno pomocí SSD disku s kapacitou až 32 GB. Konektivitu zajišťuje 1 × USB 2.0, 1 × Mini USB, Bluetooth 2.1+EDR, Wi-Fi 802.11b/g/n, HDMI výstup, kombinovaný audio vstup/výstup a čtečka paměťových karet SD/MMC. V případě potřeby je možné za příplatek získat i 3G modul pro mobilní připojení k internetu. AC100 je samozřejmě vybavena i webovou kamerou s rozlišením 1,3 Mpx a integrovaným mikrofonem.

Dostupnost modelu Toshiba AC100 v Evropě bude v průběhu třetího čtvrtletí 2010. Ceny: model AC100-10N bez 3G modulu 7999 Kč bez DPH, model AC100-10W s 3G modulem 8999 Kč bez DPH.

MMF24