Hlavní navigace

Toshiba Satellite L8xx: aktualizovaná střední třída s CPU Intel i AMD

9. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Toshiba oznámila vydání nových notebooků Satellite, které se zařadí do střední třídy. Novinka se bude vyrábět ve třech velikostech. L850, jak už sám název napovídá, bude typický 15,6″ zástupce notebooků; k dispozici pak bude ještě menší L830 s úhlopříčkou 13,3 a naopak velký L870 s úhlopříčkou 17,3 , který by nejen svou velikostí zvládl nahradit i stolní PC.

 Toshiba Satellie L8x0 series

Nová řada má inovovaný design, který oplývá množstvím barevných variací v lesklém provedení.  Jako dodatek bude možné si u 15,6" a 17,3" modelu vybrat modré šasi v kartáčovaném kovu. Jako předchozí generace Satellitů i tato generace bude dostupná jak s procesory od AMD, tak i od Intelu. Konkrétní modelové řady procesoru nejsou zatím známé.

Dedikovaná grafika AMD Radeon bude k dispozici jako volitelná, v základu tedy najdeme pouze grafiku integrovanou. K dispozici bude až 1 TB diskového prostoru, DVD mechanika či volitelně Blu-ray mechanika, USB verze 3.0, avšak o přesném počtu vstupů se novinka nezmiňuje. Samozřejmě nebudeme ochuzeni ani o klasický HDMI port. Toshiba se také chlubí "premium" reproduktory, jak je výrobce popsal, které vynikají technologií zpracování zvuku SRS a Toshiba na nich jako obvykle spolupracovala se společností Harman Kardon. To společně s reproduktory umístěnými pod obrazovkou mohlo stačit i na ozvučení menší místnosti.

Podle informací by řada L8x0 měla být konfigurovatelná, zatímco L855 a L875 budou mít pevně stanovené konfigurace. Podle předpokladu by právě verze se stanovenou konfigurací mohly být levnější. Varianty s procesorem AMD se ještě budou značit přídomkem "D" pro lepší přehled v modelech, zatímco verze s Intel procesorem budou mít název původní, bez přídomku u modelové řady.

 

CS24

Nová série Toshiby se začne prodávat ve druhé čtvrtině tohoto roku. Podle předpokladů by série L800 mohla využívat novou platformu procesorů Ivy Bridge, jelikož vydání je datováno také na druhý kvartál.

Zdroj: Laptoping.com