Hlavní navigace

Total Commander 8.0 je k dispozici ke stažení. Poprvé také v 64bitové edici

24. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představovat si Total Commander by bylo zbytečným nošením dříví do lesa. Tato aplikace patří mezi nejznámější správce souborů. Všichni samozřejmě znají Průzkumníka, na druhém místě by se pravděpodobně umístil Total Commander. Funkcemi nabytý program je známý pro své dvoupanelové prostředí, což jej na první pohled odlišuje od zmíněného Průzkumníka. Kdo se prý naučí používat alespoň část pokročilých funkcí, za jiného souborového správce by neměnil. Vydání osmé řady je proto poměrně velkou událostí. Testování bylo započato již minulý rok a nyní jsme dorazili do finále.

Ačkoli je prakticky nemožné najít přehlednou soupisku novinek, s jednou věcí se výrobce sharewarového programu skutečně všude chlubí. Total Commander 8.0 poprvé nativně podporuje 64bitová Windows. Pokud má tato verze nějaké nevýhody, pak je to absence zásuvných modulů. 32bitové pluginy v 64bitové verzi přirozeně nefungují, takže musí být zaktualizovány. Vzhledem k tomu, jak důležitou součást zásuvné moduly tvoří, budete patrně ještě na chvíli donuceni používat 32bitový Total Commander a počkat si na to, až bude většina pluginů kompatibilních také s 64bitovou novinkou.

 

Nic se nemění na tom, že program můžete používat jeden měsíc zdarma, avšak budete muset při každém spuštění odklepnout „uvítací obrazovku“. Platící uživatelé mohou standardně přejít na novou verzi, aniž by museli platit něco navíc. Total Commander 8.0 stáhnete z www.ghisler.com. Seznam novinek je jako obvykle dlouhý a čítá úpravy v uživatelském prostředí, nástroji na hromadné přejmenování souborů nebo na synchronizaci složek. Fanoušci snad zklamáni nebudou. O své dojmy se nezapomeňte podělit v diskuzi. Používáte ještě vůbec Total Commander, nebo jste ho nahradili jiným správcem?

CS24

Zdroj: www.ghisler.com