Hlavní navigace

TriGemský počítač v monitoru

10. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Monitor a počítač v jednom je poměrně starý koncept, který jsme mohli vidět např. již před více než deseti lety v podání firmy Apple. S masivním rozšířením LCD panelů však toto pojetí prochází renesancí, kterou rozhodně nevidíme dnes poprvé: v minulosti se však jednalo spíše o průměrné sestavy s notně přemrštěnou cenou a nekvalitními monitory, které měly i po jiných stránkách dost much a utratit za ně těžce vydělané peníze nikdo pořádně nechtěl.

TriGem_Averatec_D1200

Americký výrobce TriGem USA se rozhodl zkusit své štěstí právě v tomto segmentu stylovek. Přeci jen, kvalitních produktů tohoto rázu na trhu příliš není a tak je tu jistá šance uspět u uživatelů, kteří si potrpí na vysoký výkon, ale i na styl a eleganci. Averatec D1200 je skutečně velmi hezký all-in-one desktopový počítač, který překvapí svou výbavou: procesor byl zvolen výborný Intel Pentium Dual-Core E5200, množství RAM je solidních 4 GB, pevný disk o kapacitě 320 GB bude také většině běžných uživatelů stačit. Jako grafická karta posloužilo IGP GMA 4500HD, příjemným bonusem budiž hybridní TV tuner.

TriGem_Averatec_D1200

CS24

Parametry monitoru neurazí: úhlopříčka 25,5" bude většině lidí bohatě stačit, s rozlišením 1920 × 1200 px bude obraz z dálky dostatečně jemný. Dalším bonusem je dvoumegapixelová webkamera, WiFi modul a předinstalovaný operační systém Windows Vista Home Premium. A cena? Považte, $999 za takto vybavený přístroj rozhodně není přemrštěnost a nejednomu dítěti by se líbilo mít v pokoji televizi a počítač v jednom, za 20 000 Kč.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku