Hlavní navigace

TrueCrypt bude žít v podobě forku. Noví autoři už nebudou anonymní

3. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatím o tom, proč a zda skutečně skončil TrueCrypt, nic nového nevíme. Nikdo neví, kdo je s projektem spjatý, aby se zeptal. Na oficiální webové stránce visí stále stejné upozornění, že může obsahovat zranitelná místa a že vývoj skončil. Něco nového se v souvislosti s TrueCryptem přece děje.

K tématu: TrueCrypt zřejmě není bezpečný a jeho vývoj skončil

Formuje se totiž nová iniciativa, jejíž cílem je vzít zdrojové kódy projektu a aktivně pokračovat ve vývoji forku, pravděpodobně pod novým názvem. Autoři v první řadě chtěli lidem znovu zpřístupnit mocný šifrovací nástroj. Což splnili, ke stažení navštivte truecrypt.ch. Za další budou shánět pomocníky, kteří by s nimi řešili právní otázky.

V neposlední řadě se budu hledat a opravovat slabá místa v zabezpečení. Tentokrát se nebavíme o anonymních zakladatelích, za iniciativou stojí pánové Thomas Bruderer a Joseph Doekbrijder. Projekt je hostován ve Švýcarsku pro případ, že by narazil na nějaké právní problémy v USA. Právní poradce shánějí autoři oprávněně, neboť už obdrželi první stížnost na porušování autorských práv.

via Neowin