Hlavní navigace

Trvalo to roky, ale Microsoft to dokázal. Ve webovém Skypu lze podrobně spravovat oznámení

17. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Integrace Skypu do jiných webových aplikací od Microsoftu nebyla zvládnutá. Microsoft nám nedal možnost chat vypnout, což vlastně nelze dodnes. To je problém kvůli otravným upozorněním na příchozí zprávy či hovory. Vinou nepříliš inteligentního chování sítě je Skype schopný začít zvonit na všech vašich zařízeních současně – na počítači hned dvakrát, pakliže používáte ještě samostatného klienta.

A co hůř, Skype na webu nepřestával zvonit, když jste hovor přijali na mobilu nebo na počítači v samostatném klientu. Nejhorší časy máme za sebou (Skype chápe, že je zbytečné na dalších zařízeních zvonit, pakliže jste na některém hovor přijali), vlastně právě vstupujeme do časů zatím nejlepších.

CS24

V lednu Microsoft do webových verzí Skypu integroval možnost oznámení vypnout. Týkalo se to jak samotné webové verze dostupné na adrese web.skype.com, tak verze ve službách jako Outlook.com. tyto možnosti ale byly nově rozšířeny, jak upozornil Paul Thurrott. Dnes můžete samostatně ovládat zvuky a informační pruhy jednak pro chat, jednak pro hovory.

Webový Skype konečně nabízí pořádnou správu oznámení Webový Skype konečně nabízí pořádnou správu oznámení

Celkem tedy v nastavení najdete čtyři předvolby. Trvalo to „jen“ pár let, než jsme se k tomu dopracovali. Skype na webu sice vypnout nelze, alespoň vás však nebude obtěžovat tím, že by vám pomocí zvuků či informačních pruhů připomínal svou existenci.

Autor článku