Hlavní navigace

Tuhle kameru si připevníte na záchod a umělá inteligence pak analyzuje, co z vás vychází

Sdílet

Toaletní kamera Throne je váš osobní gastroenterolog a střevní mikrobiolog, který je s vámi i na těch nejintimnějších místech. Zkontroluje zdraví vašich střev a hydrataci, i když poněkud netradičním způsobem.

Přestože nadpis tohoto článku může znít trochu zavádějícně, nejedná se o žádný aprílový žertík nebo nové řešení moderních „modelek“ vydělat extra peníze navíc. Zdravotnický startup Throne sídlící v Texaském Austinu prodává kameru, která se připne na toaletní mísu a slouží pro skenování lidské stolice.

Kamera na záchod odhalí mnoho o vašem zdraví

Společnost stojící za tímto poněkud netradičním zdravotním příslušenstvím nazývá svoji kameru „umělou inteligencí střev“. Právě ona umělá inteligence hraje v celém systému důležitou roli, jelikož na základě mnoha aspektů lidských exkrementů (asi netřeba zabíhat do podrobností) dokáže určit zdraví střev, potravinovou intoleranci nebo hydrataci dané osoby.

Data jsou zpracovávána anonymně a poskytována zákazníkovu přehledně formou aplikace

Data jsou zpracovávána anonymně a poskytována zákazníkovi přehledně formou aplikace

Autor: Throne

Použitím záchodové kamery se přirozeně nabízí otázka týkající se bezpečnosti, a hlavně soukromí uživatelů. Na tyto obavy reaguje Throne v jednom ze svých článků. „Zachycujeme pouze obrázky obsahu vaší toaletní mísy. Jakákoli jiná data jsou pro naše poslání irelevantní a mohla by ohrozit naši schopnost poskytovat přesné informace o zdraví,“ stojí v článku.

„K automatickému odstranění všech nerelevantních obrázků používáme technologii rozpoznávání obrázků. Tím je zajištěno, že budou uchována pouze data související s toaletou. Nepřistupujeme k datům jednotlivců. Náš tým analyzuje pouze anonymní agregovaná data, což znamená, že nelze vysledovat původního uživatele, tedy vás.“ Uživatelé si také mohou zažádat o plný přístup ke svým údajům, aby viděli, jaké „svinstvo“ společnost sbírá, a případně zažádat o kompletní smazání.

KL24

Pro lepší výsledky je možné do aplikace nahrávat stravu

Pro lepší výsledky je možné do aplikace nahrávat stravu

Autor: Throne

A kolik takováhle toaletní zábava stojí? Cena kamery na záchod Throne je stanovena na 499 dolarů. Nedočkavci, kteří si kameru zakoupí v předobjednávce, si mohou podrobně sledovat kvalitu svých střev za 300 dolarů.

zdroj: Throne