Hlavní navigace

Tweetro už ve Windows Store nehledejte. Překročilo limit počtu uživatelů

15. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bývaly časy, kdy se Twitter spoléhal na to, že se jeho síť rozšíří díky zájmu vývojářů třetích stran. Přibývající klienti vstoupili na každou myslitelnou platformu, dokonce i pro velmi minoritní WebOS jich svého času několik vzniklo. V současnosti chce Twitter naopak poskytovat vlastní klienty. Na nové podmínky používání dojela aplikace Tweetro, jež se ve Windows Store vlastně moc neohřála. Byla zde již před příchodem operačního systému na trh a konečně dosáhla počtu 100 000 uživatelů.

Tip: Velké změny na Twitteru: nová aplikace pro mobily a obrázek v záhlaví

Všichni uživatelé, kteří byli nadpočetní, se již k sociální síti nemohli přihlásit. Problém přirozeně nenastal dříve, než byla Windows 8 vypuštěna do prodejte. Tehdy vývojáři zaznamenali velký nárůst stažení aplikace. Netrvalo dlouho a Tweetro překročilo limit daný Twitterem, který nyní drží síť pevně v rukou a na klienty třetích stran je mimořádně přísný. Podle podmínek každá dostává aplikace volně 100 000 tokenů. Klienta prakticky nesmí současně používat více než sto tisíc uživatelů.

 

Připadá vám limit hloupý? Myslí si to patrně všichni vývojáři, díky nimž se Twitter dostal tak, kde je. Na druhou stranu, statistika říká, že většina uživatelů v současnosti používá ke čtení a přispívání přímo domovský web twitter.com. Z klientů byl nejpoužívanější TweeetDeck, takže se ho tvůrci sítě rozhodli odkoupit a nyní jej distribuují sami.

Zvláštní je, že novým podmínkám se měli vývojáři podvolit postupně. Čas jim měl vypršet až v prvním čtvrtletí roku 2013, proto se autoři Tweetra ptají, proč jejich aplikace trpí již nyní. Ti prý budou možná nuceni místa zdarma dostupné aplikace vpustit do Windows Store placenou náhradu. Twitter situaci veřejně nekomentuje. Osud klienta má ve svých rukou, záleží na tom, zda se rozhodne zvednout strop.

Kdyby vývojáři Tweetro publikovali jako placenou aplikaci, mohl by si ji opět stáhnout alespoň omezený okruh lidí. Podobně nešťastný příběh zažil klient Tweetbot pro OS X. Jeho tvůrce byl nucen klienta nakonec ocenit na 20 dolarů. Dokud byl zdarma dostupný, snadno překročil dané limity. Frustrace je pochopitelná. Obtěžovali byste se s vývojem aplikace, kterou nesmí používat přes sto tisíc uživatelů?

MMF24

Ve Windows Store můžete prozatím stahovat MetroTwit. I ten se ale nejspíš bude brzy potýkat s problémy s autorizací nových uživatelů, jenž budou nad rámec.

Zdroj: WindowsObserver.com via The Verge