Hlavní navigace

Twitter ještě mobilnější, koupil SMS službu Cloudhopper

26. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pátek se na blogu Twitteru objevila nová událost, oznámení akvizice firmy Cloudhopper, která zprostředkovává SMS služby. U nás ji určitě neznáte, v Americe jí využívaly třeba některé reality show pro divácké hlasování a už osm měsíců spolupracuje na SMS zprávách s Twitterem. Systémem Cloudhopper už protekly miliardy zpráv s celkovou hodnotou okolo 600 milionů dolarů.

Tvůrci mikroblogu sami přiznali, že 160znakové SMS byly pro ně velkou inspirací a omezení Twitteru na 140 znaků umožnilo snadné psaní i z mobilu (příjem i odesílání) s jistou rezervou na různé příkazy apod. U nás tato služba zatím nefunguje, ale mezi 40 podporovanými zeměmi nechybí USA, Velká Británie, Austrálie a další. Nový majitel by měl pomoci růstu i na dalších trzích ve spolupráci s tamními mobilními operátory.

Finanční stránka věci nebyla zveřejněna, necelé dva roky stará firma se sedmi zaměstnanci se komletně přesune pod křídla Twitteru a ten bude mít o starost méně s outsourcingem. Twitteru zdá se roste nejen sebevědomí a popularita, ale brzy také příjmy z reklamy. Mimochodem letos už koupili třeba klient Tweetie.

Zdroj: Twitter blog