Hlavní navigace

Twitter opravdu mění design profilů. Hodně připomínají ty z Facebooku

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už před týdnem jsme vás jako první informovali o testovacím redesignu profilů na Twitteru. A on to nakonec nebyl jen test, populární mikrosíť dnes oznámila, že nový vzhled je finální a brzy jej nasadí pro všechny. Pro někoho asi bohužel. Twitter ztrácí svoji tvář a čím dál více vypadá jako Facebook, zvlášť jeho nová podoba.

Profilu vládne obrázek v záhlaví
Profilu vládne obrázek v záhlaví

Velký důraz je kladen na obrovskou fotku v záhlaví, kterou napůl překrývá ikonka a pod níž se nacházejí odkazy k tweetům, fotografiím nebo videím. Přesně jako na Facebooku. Twitter také zvětšil jednotlivé příspěvky, vinou rozměrnějších fotek i písem se tak na stránku vejde mnohem méně obsahu a vy budete rolovat kolečkem jako zběsilí.

 

Přijdou ale také nové funkce. Na první pozici budete moci připnout jeden vlastní tweet, který by měl charakterizovat, jak a o čem píšete. Twitter bude nově zvýrazňovat tweety, které na které lidé nejvíce reagovali (komentáře, hvězdičky a RT). Při procházení cizích profilů lze navíc filtrovat, jestli chcete vidět jen tweety, tweety s fotkami/videi, nebo tweety i odpovědi.

Redesign je zatím dostupný jen pro vybranou skupinu uživatelů, během následujících týdnů se dostane ke všem. Zatím si jej můžete prohlédnout v profilech Michelle Obamové, Zaca Efrona nebo Channinga Tatuma.

CS24

Fotogalerie