Hlavní navigace

Týden.cz: Bakalova Economia dnes koupí Centrum Holdings

12. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle Týdne je na spadnutí zřejmě nejdůležitější obchod roku. Vydavatelství Economia, která patří Zdeňku Bakalovi, prý koupí Centrum Holdings a zároveň prodá slovenské vydavatelství Ecopress (Hospodárske noviny) Andreji Babišovi. O zájmu Economie se mluvilo už před měsícem. Nejčastěji se zmiňuje odkupní částka okolo dvou miliard korun.

Centrum Holdings aktuálně vlastní americká investiční skupina Warburg Pincus, která jej v roce 2007 koupila za 2,6 miliardy korun. Centru se ale od té doby nedaří, ztrácí uživatele a poslední roky hospodaří se ztrátou. Poslední známý údaj je ztráta 27 milionů v roce 2010. 

 

Nová akvizice by mohla výrazně pomoci Bakalovi ovládnout větší část tuzemského internetu. Skupina Centrum Holdings (Centrum.cz, Atlas.cz, Aktuálně.cz…) je co do návštěvnosti (3,2 milionu měsíčně) čtvrtou největší v zemi hned po Seznamu, Mafře (iDnes. Lidovky…) a agentuře Ad Active, která zastupuje například Peníze.cz nebo ČSFD.cz. Economia je s jedním milionem unikátních návštěvníků až 18. v pořadí. Spojení Economie a CH by vznikla po Seznamu druhá největší mediální skupina.

KL24

Economia ani Centrum Holdings zatím novou akvizici nepotvrdily, ale podle Týdne se tak stane nejspíš ještě během dneška.

 

Byl pro vás článek přínosný?