Hlavní navigace

U Shellu natankujete a zaplatíte, aniž byste museli vystoupit z auta. Díky mobilní aplikaci

14. 11. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

MasterCard spolupracuje se sítí čerpacích stanic Shell a na většině z nich nově dovolí platit mobilem přímo z vozu. Slouží k tomu aplikace Masterpass dostupná pro Android (Play Store) a iOS (App Store). Nová služba bude spuštěna 28. listopadu.

Do Masterpassu je třeba nejdříve zaregistrovat platební kartu, na níž se hned poté provede ověřovací transakce v hodnotě 1 Kč. Aplikace podporuje nejen MasterCard a Maestro, ale také konkurenční karty Visa a Visa Electron. Kdo má věrnostní kartu Shell ClubSmart, ten ji do aplikace může vložit také, aby mohl nadále sbírat body. V nastavení aplikace bude ještě třeba aktivovat Platby na čerpacích stanicích.

 

Před tankováním se musí nejdříve naskenovat QR kód ze stojanu, v aplikaci zvolit číslo stojan a provést předautorizaci. Po schválení transakce bude možné natankovat, zkontrolovat účtenku a odjet. Shell má na pumpách i asistenty, takže se celá procedura dá provést i bez vystoupení z vozu. Kompletní návod najdete zde.

Konkrétně placení se ovšem musí provést vždy z vozu. MasterCard a Shell upozorňují, že toto omezení je z bezpečnostních důvodů a že služba proto není určena motocyklistům. Od konce listopadu tak bude možné platit na 178 stanicích Shellu, později i na dalších 30 partnerských stanicích.

Jsem velmi rád, že dnes můžeme ve spolupráci se společností Mastercard jako první nabídnout českým řidičům pohodlnější a rychlejší formu platby za pohonné hmoty přímo u našich stojanů. Placení pomocí aplikace Masterpass na našich čerpacích stanicích ocení nejen časově vytížení řidiči díky rychlosti celého platebního procesu, ale také například rodiče cestující s dětmi, kteří je teď vůbec nemusejí pouštět z dohledu. Věříme, že zákazníci tuto inovativní a komfortní službu využívající nejmodernější platební technologie na našich čerpacích stanicích ocení,“ uvedl Petr Pražský, ředitel provozu čerpacích stanic Shell
ve střední a východní Evropě.

CS24

Pomocí Masterpassu lze platit mobilem i u železničních dopravců (ČD, Leo Express, RegioJet), v Národním divadle, Zoo Praha a obchodech jako Globus, Sportisimo, Zoot nebo DámeJídlo.cz.

Zdroj: TZ MasterCard

Autor článku