Hlavní navigace

Uber spustil na Jadranu službu UberBoat. Bárky rybářů nečekejte, je to drahé

14. 7. 2017

Sdílet

 Autor: Redakce

 

Narozdíl od Česka, kde Uber funguje momentálně jen v Praze a v Brně se čeká na oficiální doručení nového rozsudku, ani v létě u moře nemusí jeho uživatelé chodit pěšky. Před pár dny totiž spustil službu UberBOAT v Chorvatsku. Už podle názvu zřejmé, že půjde o lodě.

Automobilní Uber funguje ve velké části Chorvatska, loď si ovšem můžete zavolat jen pro cestu ze Splitu na Hvar nebo pro cestu zpět. Jedna cesta přijde na 2600 Kun a na loď se vejde 8 lidí. Větší loď pro 12 osob pak přijde na 3300 Kun. Druhou nabídkou je delší půldenní plavba po okolních ostrovech za nástupní sazbu 330 Kun, ke které se připočítává cena za minutu a za námořní míli. Lodě kromě Splitu a Hvaru pro tento účel vyrážejí i z Dubrovníku.

uberboat-phone-pic

KL24

Nejde tedy úplně o stejný princip jako u aut a logicky si nemůžete ani vybrat nástupní bod (musí jít o molo). Cena je poměrně vysoká a spíše než o využití loděk místních obyvatel jde o byznys. Že by se proti této službě bouřili kapitáni Jadrolinie tak není pravděpodobné. Služba UberBoat už funguje ve městech jako je Sydney, Baltimore nebo Istanbul.

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.