Hlavní navigace

Úložiště OneDrive se naučilo sdílet videa na Facebook a spravovat sdílení v Androidu

7. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Již nějakou dobu se ve OneDrive nedělo nic nového. Microsoft potichu pracoval na dalších vylepšeních, přičemž první z nich je zvětšení miniatur fotografií, aby vyplnily zbylý prostor a neplýtvaly. Větší náhledy fotek doplnily náhledy videí v režimu Všechny fotky. Máme si prý všimnout spolehlivějšího přehrávání filmů. Přibyla totiž podpora pro více prohlížečů a mobilů.

Tip: OneDrive je správce souborů z Windows 8.1 pro lokální disky i cloud

Složka s fotkami se před vstupem proměňuje. Dlaždicové prostředí v prohlížeči funguje podobně jako ve Windows 8, kde ovšem máte možnost aktivní dlaždici vypnout. Nyní i v prohlížeči zvolíte jeden obrázek, čímž automatickou rotaci mezi snímky zastavíte. Klepněte na obrázek pravým tlačítkem myši a vyberte Přidat jako titulní. Pokud jich označíte více, budou se ve dlaždici měnit pouze tyto kousky.

 

Podobně jako lze sdílet fota na Facebooku, do sociální sítě přidáte videa z OneDrive s tím, že video bude vidět. Nevložíte ho tudíž jako pouhý přehlédnutelný odkaz bez náhledu. Ještě lépe zní přidávání dalšího obsahu k již sdíleným položkám. Ve OneDrive vybrané soubory ve složce můžete sdílet jako skupinu. Nyní ji zvětšíte, odkaz pro přístup se nezmění.

Poslední novinka se týká aplikace pro Android. Ta doznala významných vylepšení. Za prvé v ní pozvete uživatele ke sdílení, vygenerujete odkaz nebo ho rovnou pošlete do jiné aplikace. Správa možností sídlení z toho asi tak nějak automaticky vyplývá. Dále si stáhnete více souborů najednou. Chybělo i obyčejné přesouvání a řazení souborů a složek.

MMF24

Nastavte konkrétní snímek pro zobrazení ve dlaždici složky
Nastavte konkrétní snímek pro zobrazení ve dlaždici složky

Zdroj: OneDrive Blog