Hlavní navigace

Umí tohle i váš prohlížeč? Vivaldi 1.4 může v různou denní dobu vypadat odlišně

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vivaldi 1.3 přinesl možnost prakticky neomezených úprav motivů vzhledu. O desetinku novější verze, která právě vyšla, k tomu přidává i plánovač. Přes den můžete nastavit světlý motiv, v noci tmavý. Norští tvůrci vám ale dají možnost nastavit si těch intervalů několik. Vivaldi tak může měnit barevné schéma každou hodinu. Funkce je však primárně určená právě na ztlumení barev ve večerních hodinách, tak je i standardně nastavena (ale aktivní není).

Plánovač změny vzhledu
Plánovač změny vzhledu

Nová verze prohlížeče kromě toho umožňuje obnovit naposledy zavřený list pomocí kliknutí kolečkem na ikonku koše. Doteď k tomu stejně jako u jiných prohlížečů šla využít zkratka Ctrl+Shift+T, případně gesto myši.

Upravitelný webový panel
Upravitelný webový panel

Poslední viditelná novinka se týká bočních panelů. Do nich můžete přidat stránky, které pravidelně navštěvujete nebo které se často aktualizují, takže je stále uvidíte, i když zrovna surfujete v hlavním okně. Nově lze různým panelům nastavit vlastní šířku (hlavní okno se tomu přizpůsobí).

 

Vivaldi 1.4 můžete stahovat z této stránky, případně aktualizovat již nainstalovaný prohlížeč. Vivaldi je dostupný pro Windows, OS X a Linux.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Zdroj: Vivaldi