Hlavní navigace

Uniklá Nokia N9: vlajková loď Finů ve stylu MacBook Pro

23. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Z Číny unikly na internet obrázky Nokie N9, zřejmě top modelu finského výrobce. Konstrukcí se jedná o slider s plnohodnotnou QWERTY klávesnicí ve stylu Nokie N97 nebo N900. Na rozdíl od nich ale nabídne pevnější konstrukci (zřejmě kompletně hliníkové šasi) a jiný operační systém. Můžeme jen hádat, zdali půjde o nový Symbian^ 4, nebo MeeGo, ale pravděpodobněji se jeví druhá možnost, na což upozorňují kolegové z Engadget.

Ti objevili několik povědomých prvků z předchůdce Maemo. U dříve Nokia prozradila, že nejvybavenější modely postaví na MeeGo a střední třídu osadí Symbiany. Na druhou stranu však tělo vypadá podobně jako model N8 se Symbianem, který má na trh přijít na podzim. Stříbrný broušený hliník s černým lemem okolo displeje a černou klávesnicí ale nápadně připomíná také Apple MacBook Pro.

Nokia N9Nokia N9, zdroj: Engadget

Podrobnosti o výbavě zatím neznáme, parametry budou nejspíš kopírovat dnešní špičku, jen není zřejmá technologie a rozlišení displeje. Chytřejší možná budeme v září, kdy Finové uspořádají konferenci Nokia World. Pokud by N9 opravdu oznámili, mohla by ještě stihnout vánoční trh.

Zdroj: Baidu (via Engadget)