Hlavní navigace

Usínáte pravidelně u YouTube? Nová funkce vám ušetří peníze za elektřinu

Sdílet

 Autor: Cnews (s využitím DALL-E)
YouTube obohacuje mobilní zařízení o funkci časovače režimu spánku. Jak automaticky vypnout YouTube na chytré televizi nebo počítači?

Patříte mezi ty, kteří bez hudby nebo videa na pozadí neusnou a před spaním si přehrávají videa na YouTube? Takové usínání se ale může pěkně prodražit, obzvláště pokud vám vaše zařízení běží a svítí do obličeje celou noc. YouTube jde naštěstí „videospáčům“ vstříc a po krátkém testování vypustil do své mobilní aplikace časovač režimu spánku.


Časovač režimu spánku na mobilních zařízeních

Nová funkce časovače přijde vhod při sledování videí před spaním (ale i mimo něj). Pro nastavení časovače stačí kliknout na ozubené kolo v pravém horním rohu a ve vyskakovací nabídce vybrat možnost Časovač režimu spánku. Na výběr máte časové intervaly v rozmezí od 10 minut po 1 hodinu, případně přehrávání zastavit po přehrání videa.

Po uplynutí časového limitu YouTube automaticky pozastaví hudbu a následně se telefon na základě vámi přednastavené doby vypnutí displeje (nastavení displeje v systémovém nastavení) sám uspí.


Funkce časovače je uschovaná za ozubeným kolem

Funkce časovače je uschovaná za ozubeným kolem

Autor: Cnews
Vypršením lhůty vás YouTube informuje vyskakovacím oknem

Vypršením lhůty vás YouTube informuje vyskakovacím oknem

Autor: Cnews

Jak nastavit automatické vypnutí televize?

O automatické vypnutí nebudete ochuzeni ani při přehrávání videí skrze chytrou televizi. Drtivá většina je totiž v dnešní době vybavena funkcí automatického časovače, který vám po určité době automaticky televizi vypne (případně přepne do režimu spánku). V závislosti na výrobci dané televize může být časovač schovaný více či méně hlouběji v nastavení, nebo jako v případě televizí Philips (a dalších) přímo v rychlém nastavení.

V případě chytrých televizí Philips stačí na dálkovém ovladači stisknout tlačítko pro vstup do rychlého menu (Quick Menu) a následně vybrat rychlé nastavení (Frequent Settings). Právě zde se totiž rychle dostanete k funkci časovače (Sleep Timer), který vám umožní nastavit si dobu potřebnou k automatickému vypnutí televize.

WT100


Tlačítko pro rychlé menu najdete pod tlačítkem Netflix

Tlačítko pro rychlé menu najdete pod tlačítkem Netflix

Autor: Cnews
V častém nastavení stačí najít funkci Sleep Timer

V častém nastavení stačí najít funkci Sleep Timer

Autor: Cnews

Obdobně jsou na tom s časovačem televize jiných výrobců. Návody pro jednoduché zapnutí časovače mají výrobci na svých stránkách – časovač na televizích Samsung, televizích LG a televizích Sony.

Jak na automatické vypnutí PC nebo notebooku?

Pokud pro přehrávání videí před spánkem používáte váš počítač a nechcete, aby vám po usnutí běžel a svítil vám do obličeje celou noc, stačí mu nastavit automatické vypnutí podle našeho jednoduchého návodu.

Potřebujete vypnout počítač v určitou dobu? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik Přečtěte si také:

Potřebujete vypnout počítač v určitou dobu? Vyzkoušejte tento jednoduchý trik