Hlavní navigace

Ve filmovém iTunes se objeví další české filmy. Bontonfilm smlouvá s Applem

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před měsícem jsme psali, kterak ve filmovém iTunes Storu rychleji přibývají počeštěné filmy. Správně jsme předpověděli, že distribuční společnost Blue Sky Films už s aktivitou nepoleví. Od té doby přibylo dalších šest snímků: District 9, Vdaná snoubenka, Dokonalý únik a od Disneyho ještě druhý díl Pirátů z Karibiku (první a čtvrtý stále chybí. Včera se pak v iTunes nově objevily tituly New Yorku, miluji Tě! a Rozsudek smrti, oba od Blue Sky Films. Celková nabídka činí 29 počeštěných filmů a jeden slovenský.

iTunes

Aleš Borovan na svém webu píše, že se letos katalog rozšíří o řadu českých snímků. V tuto chvíli můžete sehnat jen dva: Modrý tygr a Láska je láska. Apple ale jedná s českým Bontonfilmem a v řádu měsíců by z toho diváci mohli sklízet první ovoce. „Bontonfilm bude přes iTunes prodávat především české filmy a to jen v teritoriích, na která má distribuční práva,“ píše Borovan.

 

Bontonfilm patří do mediální skupiny CME, která vlastní Novu a také její videoportál Voyo.cz, který je už i díky tomu bohatě zásoben. Zajímavostí je, že Bontonfilm je připraven jednat také s Hulu, Netflixem nebo Amazonem, až se rozhodnou vstoupit na tuzemský trh.