Hlavní navigace

Ve starších řadách Windows 10 se zobrazí výzva ke kontrole nastavení soukromí

3. 7. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft se ocitl pod tlakem Evropské unie a Francie, aby bylo nastavení úrovně soukromí ve Windows 10 srozumitelnější a zpracování dat transparentnější. V reakci na to Creators Update nabízí přepracovaný instalační program, kde je nyní nastavení soukromí věnována větší péče – nachází se zde více vysvětlivek a průvodce je jinak strukturovaný. Microsoft dále nabídl správu uložených dat přidružených k účtu Microsoft skrze webové rozhraní.

Nedávno vyšlo najevo, že zatím z verzí Windows 10 převažuje podíl používanosti Anniversary Updatu. Kdo ještě na Creators Update nepřešel, což se týká mnoha lidí, měl by nejdříve začátkem července či později spatřit výzvu pro kontrolu nastavení soukromí. Proces lze odložit až pětkrát. Proč se výzva zobrazuje? Nejspíš právě proto, aby firma vyhověla subjektům jako EU. Ke kontrole nastavení soukromí byli jinak byli vyzváni při upgradu na Creators Update.

Výzva ke kontrole soukromí je reakcí na některé úřady Výzva ke kontrole soukromí je reakcí na některé úřady (foto: Microsoft)

Čekáním, než všichni upgradují, by ale Microsoft riskoval, že do něj budou některé úřady rýpat. Podle firmy samotná kontrola nastavení nemění způsob distribuce nové verze Windows 10. Pokud máte zapnutý odklad upgradů, bude dodržena lhůta odkladu. Distribuce přes Windows Update je nadále řízená, takže se Creators Update na počítač nainstaluje tehdy, je-li si Microsoft jistý tím, že jsou-li daný stroj a jeho softwarové vybavení kompatibilní.

CS24

K tomuto tématu musím dodat, že Francii již Creators Update v otázce nastavení soukromí uživatelstva připadá adekvátní. Provedené změny jsou tedy považovány za dostatečné a úřady země stahují svou stížnost.

Kromě uvedené výzvy se bude zobrazovat ještě jedna nová výzva. Ta se bude týkat jen počítačů s prvním vydáním Desítek (v1507), které již není podporováno. Výzva tak bude nabádat k provedení upgradu.