Hlavní navigace

Ve Windows Store se objevují hry pro dospělé, GTA IV a The Witcher 2

13. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V minulém měsíci jsme měli nahnáno z toho, že bude z obchodu Windows Store vykázán obsah pro dospělé. Microsoft naštěstí změnil podmínky, takže se sem podívají aplikace s věkovým hodnocením PEGI 18. Doporučený věk pro používání těchto kousků je tedy alespoň 18 let. Pro mladou platformu je dnešek důležitým dnem. Právě od čtvrtka smí být do katalogu zařazovány hry a jiné aplikace pro dospělé.

Předchozí zpráva: Microsoft zmoudřel, ve Windows Store dovolí aplikace a hry pro dospělé

GTA IV

Herní distributoři nově nabytého práva využívají v plné síle. Mezi prvními se do Windows Store podívala známá městská simulace GTA IV. Hry z této série znají zřejmě úplně všichni, již řadu let se jedná o nejvýdělečnější tituly. Zrovna Grand Thef Auto má všechny předpoklady k tomu, aby bylo ohodnoceno ratingem PEGI 18. Ve hře se vyskytuje spousta nemístného násilí, trojrozměrné postavy nechodí pro hrubá slovo daleko. Tím to jenom začíná.

 

Druhou velkou značkou je polský The Witcher 2. Ani toto není zrovna dobrý příklad titulu pro děti. Jsme rádi, že se Microsoft podobného obsahu nebojí. Pokud patříte ke starostlivým rodičům, můžete využít rodičovské kontroly ve Windows 8. Děti se k podobně násilným hrám z Windows Store nedostanou. Další hry pro dospělé publikum se v obchodě prý objeví brzy. Grand Theft Auto se mi v katalogu nepodařilo najít, takže je možné že se v Česku nezjeví. Zaklínače jsem si již všiml.

MMF24

 The Witcher 2

Zdroj: Windows Store for developers via Neowin