Hlavní navigace

Velký srovnávací test saunových drbátek

1. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Škrabací kartáč

Základem saunovací sady je velký kartáč. Přestože je dost dlouhý a těžký, svou roli plní na jedničku. Štětiny jsou dokonale tvrdé, poskytují částečně masážní efekt a ochlazují. Držátko je elegantně zahnuté, což je fajn. Na konci kartáče visí poutko. Kartáč je ale špatně přetaktovatelný. Zkusili jsme vytrhat část štětin a došlo k mírnému snížení hmotnosti, ovšem značnému poklesu drbacího výkonu.

Malý kartáček

Druhý příspěvek sady slouží k odrbávání nedokonalostí, které velký škrabací kartáč nezvládl. Vzhledem k nízkému základnímu výkonu se používá spíš jako záložní škrabátko. Malý kartáč se původně též dodával se zahnutým držátkem a poutkem, ale kvůli problémům s autorským právem byl v novějších verzích narovnán a poutko zmizelo.

Masírovací kolíčky

Nástroj se vzhledem vzdáleně připomínající hřbet stegosaura nebo Hradčany slouží k masírování zatuhlých svalů. Po dlouhém sezení před klávesnicí dokáže nemálo zvednout váš dlouhodobý výkon. Tvar povrchu s dřevěnými masírovacími kolíčky se mění podle profilu masírovaného svalstva. Samomasáž proto používají pouze saunéři s jednoduchým profilem.

Obouruční drbátko

Jediná stoprocentně ohebná saunovací pomůcka v této sadě umožňuje obouruční drbání zad. Zbytky kůže se zachytávají na uzlíkovém vzoru a dochází k maximálnímu ochlazení. Hadrovitost drbátka navíc zaručuje dokonalé přizpůsobení. Druhá strana pomůcky slouží k jemnému dodrbání.

Šmirglfošna

Jde o uzounkou pomůcku, která primárně slouží k odstraňování ztvrdlé kůže z paty. Hodí se spíš pro domácí než veřejné sauny. Jemný brusný papír na jedné straně drbátka nemusí vyhovovat každému. Naštěstí si prkýnko můžete vyladit přidáním hrubějšího papíru i na druhou stranu. Na konci držátka je neosazená díra na poutko.

MMF24

Kolečko

Kolečko je spíše malé, na povrchu drsné a z jedné strany vypadá efektně. Bylo zabalené v malém pytlíčku s mašlí. Bohužel nevíme, k čemu slouží, tak jsme jej aspoň rozebrali a nafotili. Jde o tříjádrové kolečko.

Výsledky našich testů a měření

 

 

Autor článku