Hlavní navigace

Video: jak se prohlíží web dotykově ve Windows 8

15. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

O prohlížeči z chystaného operačního systému víme v podstatě vše, co potřebujeme. Společné jádro bude pohánět dvě odlišné podoby Internet Exploreru: dotykovou v prostředí Metro i klasickou v okenním prostředí poháněném Aerem. Hardwarová akcelerace je samozřejmostí, prohlížení má být díky ní plynulé a nezaseknete se ani na komplexních stránkách. Již IE9 ukázal, že má akceleraci vyladěnou ze všech nejlépe a ždíme z grafického čipu, co se dá.

Orientaci směrem k webovým technologiím jako HTML5 společnost nejen pouze naznačila. Desátý Internet Explorer se v podpoře webových standardů pořádně zmůže, dokonce má ambice přetvořit podobu webu. Microsoft sám propaguje budoucnost bez proprietárních technologií typu Flash a Silverlight. YouTube klidně může běžet bez Flashe, provoz na technologiích HTML5 se dávno testuje, ani ke složitý operacím nepotřebujeme Javu (viz Dokumenty Google).

A jak si to celé Microsoft představuje, se můžete podívat na videu. Především na něm ale uvidíte v akci Internet Explorer pro Metro, takže pokud jste s dotykovým prostředím do styku moc nepřišli, tady detailně uvidíte, jak se aplikace ovládá a jak funguje. Netřeba dalších řečí, video vám všechno názorně ukáže.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Zdroj: Building Windows 8