Hlavní navigace

(Video)telefonování zřejmě bude součástí Windows 8

19. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Při představení Windows 8 uniklo (záměrně) hodně věcí, kterých si na první pohled ani nevšimnete, pokud je někdo nezmíní. Co se týče telefonování, z toho bychom překvapení zase tolik nebyli. Dlaždice na obrázku z obrazovky Start ukazuje zmeškané hovory (podobně jako Windows Phone) a můžeme si jen domýšlet, co konkrétně si za tímto oznámení představit. Microsoft koupil Skype, do toho má ještě svůj Windows Live Messenger a kolují zvěsti, že pro Windows 8 připravuje videochatovací službu Chatter.

Jiný obrázek ukazuje uživatelský profil a u telefonního čísla se nabízí možnost uvedené číslo vytočit. Na obrazovkách zamčeného počítače se v uvolněných materiálech objevuje zástupce kamerky, takže když si všechny náznaky spojíte dohromady, je jasné, že nějaká komunikační služba opravdu vzniká. Bylo by divné, kdyby Microsoft nespojil jeho současné služby dohromady. Spekulování nám neulehčí ani další možnost, a to že Chatter je experimentem, který spatřil světlo světa před nákupem Skypu.

Aby zmatků nebylo málo, tablety dané vývojářům na konferenci Build obsahují čipy pro klasické telefonování v 2G a 3G sítích.

Zdroj: WinRumors a i started something