Hlavní navigace

Vodafone do své sítě pustí prvního virtuála. Bude to Centropol Telecom

28. 5. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Dosud představení virtuální operátoři fungují buď v mobilní síti Telefónicy, nebo T-Mobilu. Vodafone se až doteď držel zpátky. Prvním virtuálem, které využije jeho infrastrukturu, bude Centropol Telecom. Jde o dceřinku energetické společnosti Centropol, která v Česku obchoduje s elektřinou a zemním plynem.

O plánech Centropolu jsme už psali před dvěma měsíci. Společnost chtěla spustit služby už v první polovině roku, ale nakonec to odkládá až na tu druhou. Vodafone informaci přiblížil, bude to na podzim. Vodafone zároveň dodává, že Centropol Telecom bude prvním plnohodnotným virtuálním operátorem, takže to nejspíš znamená, že více než čtvrt roku nevznikne žádný nový.

Centropol

Centropol chce služby nabízet novým i svým stávajícím zákazníkům, kterých je přes 350 000. Zatím není jasné, jak se nová síť/služba bude jmenovat. Podle výpisu z Úřadu průmyslového vlastnictví si Centropol zaregistroval 4. prosince 2012 šest nových ochranných známek.

Centropol si už zaregistroval i internetové domény jako centropolmobile.cz, centropoltelecom.cz, cmobile.cz nebo foxmobil.cz. Samotný fox.cz ale patří jiné firmě, stejně tak foxmobile.cz už drží cizí společnost (studio 20th Century Fox). Jen letos chce společnost do mobilních služeb investovat 100 milionů korun.

 

Vyjádření obou společností

„Hledali jsme vhodného partnera, se kterým bychom spojili své síly v rámci modelu tzv. plnohodnotného virtuálního operátora. Jsme velice hrdí na to, že se jím stala právě skupina Centropol, významný dodavatel energie s velkým obchodním potenciálem“, říká Colin Shea, viceprezident pro strategii, plánování a regulaci Vodafonu a dodává: „Pro zvolený koncept spolupráce je zásadní, že zákazník uzavírá smluvní vztah přímo se společností Centropol Telecom, která si zajišťuje vlastní produkty, ceny i marketing. Vodafone dodává pouze síťovou infrastrukturu“.

ICTS24

„Uzavření smlouvy se společností Vodafone je pro nás klíčovým krokem pro spuštění plnohodnotného virtuálního operátora na podzim tohoto roku. Z uzavřené dohody budou profitovat především naši zákazníci, pro které připravujeme velmi zajímavou nabídku výhodných mobilních služeb a zároveň i dodávek energií. Ceníme si u našeho obchodního partnera férového jednání“, říká Aleš Graf, majitel skupiny Centropol.

Zdroj: Vodafone