Hlavní navigace

Vodafone má nový paušál pro studenty. Je dražší, výhodnější a bez závazku

20. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V poslední době Vodafone nepodniká zrovna dobré kroky a zákazníky si štve spíše proti sobě. Teď se chce zavděčit studentům, a to s překopaným paušálem. I kdyby byl sebevýhodnější, je otázka, kolik studentů si bude moct reálně dovolit platit paušál za 494 Kč měsíčně. Dobrá zpráva zní, že se nemusíte vázat. Po pár měsících klidně odejdete, nebudete-li spokojeni.

Pánové z rudého operátora si zjistili, jaké potřeby má člověk do 26 let. Nejvíce podle nich využívá internet a SMS. Proto tarif nabízí velmi solidní porci dat, konkrétně 1,2 GB, a k tomu neomezené SMS do všech sítí. Neomezeně nevoláte vůbec, a to ani do Vodafonu. Operátor pro studenty raději připravil balíček se 600 volnými minutami do všech sítí.

Druhá varianta tarifu se liší pouze tím, že stojí 579 Kč a za korunu k němu dostanete mobil. Úvazek na dva roky se ale nijak zvlášť nevyplatí, zvlášť když obdržíte Sony Xperii E1. Jedná se o jeden z nejlevnějších smartphonů a jeho cena v běžných obchodech podle Heureky začíná na 2 379 Kč. Oproti první variantě za dva roky zaplatíte 2 041 Kč navíc.

Srovnání s přímou konkurencí

Pro srovnání, i O2 poskytuje tarify pro mladé do 26 let. Minimálně od nás dostává bod za konfigurovatelnost. U tří dostupných variant si totiž vybíráte objem datového balíčku, přičemž jej můžete někdy i vypustit. Od toho se pak odvíjí cena, proto se tarify přímo srovnávat nedají. A navíc, O2 pro změnu požaduje, abyste se na dva roky uvázali.

 

T-Mobile na to jde od lesa a speciální nabídku paušálů pro studenty nemá. Pokud nepočítáte levné Bav se s Mých 5, které stojí stovku a kde na pět čísel voláte a posíláte zprávy neomezeně. Jako takový jej dnes lze považovat za zastaralý. Studentům T-Mobile doporučuje tarif S námi v síti za 249 Kč.

CS24

V síti voláte a píšete neomezeně, ale zase nemáte žádné volné minuty do ostatních sítí. Nedostanete ani žádná data. Pro někoho bude nabídka Vodafonu nejvýhodnější. Pokud opravdu hodně píšete, využíváte internet a voláte v rozumné míře, mohl by vám nový paušál padnout do oka. Na to nám ale nejlépe odpoví samotní studenti. Vyjádřete se v komentářích.

Zdroj: Tisková zpráva