Hlavní navigace

Vodafone v tichosti zvedá FUP u neomezených tarifů na 1,5 GB

18. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vodafone v tichosti navyšuje FUP u neomezeného tarifu z 1,2 GB na 1,5 GB, čímž se v současné (malé a hodně kontrolované) mobilní revoluci dotahuje na úroveň T-Mobilu. Červený operátor zvednul limit dat již začátkem května ze 600 MB na 1,2 GB a současné navýšení je zřejmě snahou nebýt v něčem méně výhodný, než konkurence.

Třetí operátor O2 zůstává na 1 GB. Vodafone zatím zvyšování FUP nezveřejnil, ale některým uživatelům došlo k samovolnému navýšení, což samozřejmě prosáklo na Twitteru. Vodafone zde následně navyšování potvrdil, vyšší FUP platí od června.

 

 

Při naprosto stejné ceně všech tří operátorů za neomezený volací tarif bez úvazku (899, 899 a 901 Kč) tak má nyní Vodafone a T-Mobile limit 1,5 GB. O2 jen 1 GB, ale zase lepší pokrytí 3G a po vyčerpání FUPu nabídne alespoň trochu použitelnou rychlost až 200 kb/s. Vodafone má zase nejvýhodnější dokupování dalších dat.

Zda se bude změna týkat i balíčku Premium+ u jiných tarifů není zatím jasné, jakmile to budeme vědět, informaci zde doplníme.

Doplněno: zvýšení FUP na 1,5 GB se týká i starších tarifů s balíčkem Internet v mobilu naplno. Tarif Připojení pro mobil premium+ zůstává na 1,2 GB.

MMF24

 

 

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.