Hlavní navigace

Voděodolná novinka Sony Xperia V nabídne 13MPx fotoaparát i LTE (IFA 2012)

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sony na letošním veletrhu spotřební elektroniky IFA, který se koná v Berlíně, předvedl mimo jiné i čtyři nové telefony z řady Xperia. Všechny se mohou pochlubit zaobleným designem, který jste mohli vidět u Xperie Arc a Arc S. Vedle Sony Xperia T, která je označována jako nejsilnější ze čtyř novinek, kráčí i Sony Xperia V.

Sony Xperia V Sony Xperia V

Mezi klíčové prvky Sony Xperie V patří 4,3" kapacitní displej s HD rozlišením (1280 × 720 px), který je založen na technologii Sony BRAVIA Engine druhé generace. Dalším silným bodem je nepochybně dvoujádrový Qualcomm MSM8960 taktovaný na 1,5 GHz, který doprovází grafická jednotka Adreno 225 a 1 GB operační paměti. Díky své IPX5/7 certifikaci, Xperia V přichází s nejvyšší úrovní odolnosti vůči vodě a prachu.

 

Na zadní straně přístroje nalezneme 13MPx fotoaparát s LED diodou, automatickým ostřením a možností video nahrávání ve fullHD kvalitě. Nechybí ani přední VGA kamera pro videohovory. I když je smartphone dodáván s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, Sony potvrdilo brzkou aktualizaci na Jelly Bean. V telefonu nechybí akumulátor o kapacitě 1700 mAh, který podle výrobce vydrží až 300 hodin v pohotovostním režimu nebo až 7 hodin hovoru. Zajímavá je i interní paměť, která nabízí 32 GB a lze ji dále rozšířit o dalších 32 GB pomocí paměťové karty microSD.

MMF24

Podle Sony bude Xperia V uvedena na trh ještě v letošním roce. Cena bude oznámena s blížícím se termínem vydání.

Zdroj: Softpedia