Hlavní navigace

Výkon grafických karet v BioShock 2: Sea of Dreams

16. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

První díl 3D akční hry sklidil zasloužené ovace, grafický kabátek byl na danou dobu velice dobře propracován a hratelnost spolu s příběhem byla výborná. BioShock 2: Sea of Dreams se snaží kráčet ve šlépějích staršího sourozence možná více, než bychom čekali: engine hry se nezměnil (stále je to Unreal Engine 2.5 s některými „fičurami“ verze 3), což dává naději na relativní nenáročnost (v současnosti máme mnohem silnější GPU než před dvěma lety).

Na ochutnávku jsem si dovolil vybrat jeden graf z výborného testu serveru TechSpot. Výsledky jsou brány při nastavení High Quality, rozlišení je poté 1920 × 1200 px (což odpovídá 24" monitorům či modernímu Full HD rozlišení). Graf nám prozrazuje několik zajímavých věcí: i s GeForce 9800 GT se dá ještě relativně plynule hrát, bezproblémového provozu se dočkáte již s Radeonem HD 5750. Na výkonostní špici samozřejmě nalezneme Hemlock, tj. Radeon HD 5970 (pozor, v grafu reprezentován jako dvě HD 5870 v CrossFire zapojení).

Jak možno vidět, doba se doopravdy změnila a BioShock 2 si zahraje každý hráč, vlastnící slušnou grafickou kartu. Pokud vás uvedení tohoto atmosférického akčního nářezu minulo, vězte, že titul lze zakoupit v českých e-shopech za 899 Kč, což rozhodně není za tak vytříbený herní kousek přehnaně mnoho.

Celou recenzi výkonu i v dalších rozlišeních a nastaveních vizte na serveru TechSpot.com.

Autor článku