Hlavní navigace

Výkon Phenomů podle AMD

21. 4. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Uživatel fx57 z fóra DonanimHaber získal prezentaci AMD pojmenovanou „Competitive Overview“, kde jsou čtyřjádrové a tříjádrové Phenomy srovnávány s procesory od Intelu. A sami asi tušíte, jak to dopadlo, když grafy sestavovalo marketingové oddělení AMD.

  

První graf vyjadřuje průměrný výkon ze všech testů (kancelář, multimédia a hry). S přehledem vedou Phenomy, Core 2 Quad a Core 2 Duo se propadají kamsi dozadu. Graf vpravo už je průměr z bloku testů „kancelářské produktivity“ a výsledky víceméně odpovídají realitě. Kde je tedy zakopaný pes?

  

I na třetím grafu, který je zprůměrován z výsledků testů práce s audiem a videem, jasně dominují procesory Intel, znázorněné modrými proužky. Zmíněný pes je zakopán až ve čtvrtém grafu, který má demonstrovat výkon ve hrách a jsme zde svědky drtivé porážky všech procesorů Intel. To má jediný, velmi jednoduchý důvod:

  

Testy totiž byly prováděny na základních deskách s integrovaným grafickým akcelerátorem. V případě AMD to byl Radeon HD 3200 v AMD 780G, u Intelu GMA X3500 v G35. Odtud tedy pramení vysoce nekorektní výsledky. A ačkoliv AMD dodalo seznam aplikací, ve kterých se testovalo (viz níže), ve hrách bylo s velkou pravděpodobností zvoleno takové nastavení, které ještě umocnilo náskok integrovaného Radeonu.

MMF24

Jako vždy se musím ptát: má tohle AMD zapotřebí?

Zdroj: DonanimHaber

Autor článku