Hlavní navigace

Výplatu v bitcoinech? Tuto možnost už testují čeští Oxy Online

25. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stále slýcháme o tom, jak české obchody povolují platby v bitcoinech. Společnost Oxy Online, která vyvíjí e-shopová řešení a vydává specializované online magazíny (Digimanie, Svět Hardware…), ale začala v této kryptoměně testovat výplatu mezd. 

 

První mzdy v bitcoinech vyplatí už za únor. Oxy Online tvrdí, že zaměstnanci jsou na nový způsob zvědavi a že jej považují na pohodlný a důvěryhodný. Jak se ale firma vypořádá s tím, že jde o měnu hodně nestálou a spekulativní (kurz se stále mění)?

Dle žádostí bude v bitcoinech vyplácet jen menší podíly mezd, zbytek bude tradičně v korunách. Pokud bude zrovna nevýhodný kurz, zaměstnanci mohou žádost o výplatu v bitcoinech zrušit. Společnost své zaměstnance také poučila, jaká rizika s bitcoinem mohou nastat. Oxy Online si chce novou technologii interně ověřit, jednou by ji totiž mohla zavést jako novou platební metod do svých e-shopů.

MMF24

Digitální měny popř. kryptoměny, především Bitcoin, jsou trendem, který sledujeme a jsme s ním v kontaktu. I když jsme prozatím registrovali naprosté minimum požadavků o implementaci plateb těmito měnami mezi provozovateli námi dodávaných e-shopů, do budoucna nevylučujeme jeho nárůst. Podobně tak i o výplaty v Bitcoinech není zatím přehnaný zájem a uvidíme, jak se bude dále vyvíjet,“ komentuje tento krok Tomáš Bobek, marketingový ředitel oXy Online s.r.o. 

Zdroj: Oxy Online