Hlavní navigace

Vyšly nové Google Mapy 5.3 pro Android s lokalizační historií

6. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro uživatele operačního systému Android byla uvolněna další verze map od Googlu, která přináší pár zajímavých hraček. Ostatní uživatelé si musejí ještě nějakou dobu počkat.

Hlavní novinkou aktualizace je přidání profilu s lokalizační historií. Do té se průběžně ukládají informace o vašem celodenním pohybu. Po týdnu tak můžete například zjistit, kolik hodin jste strávili v práci, doma a někde venku či kolik kilometrů jste za týden procestovali. Tuto historii samozřejmě vidíte jen vy a kdykoliv můžete z historie smazat libovolné navštívené místo.

Google Mapy 5.3 pro Android Google Mapy 5.3 pro Android
Nové funkce v Google Mapy 5.3

Funkce je založena na projektu Google Latitude, který sbírá informace o poloze vašich přátel a následně vám na mapě indikuje přátele, kteří jsou k vám momentálně nejblíže. Samozřejmě si můžete nastavit, kdo může zjišťovat informace o vaší aktuální poloze a kdo ne. I tak je to ale určitý zásah do vašeho soukromí. Ale například u mladších osob vidím v používání této vymoženosti velkou budoucnost.

MMF24

V rámci této funkce můžete přidávat i vlastní místa a podniky a následně je nechávat od vašich přátel okomentovat. Něco ve stylu „lajků“ na Facebooku. A jaký máte názor na sdílení vaší aktuální polohy vy? Je to nepřijatelný zásah do soukromí, nebo užitečná funkce? A je v Google Latitude nebo v jiných podobných (například oblíbená Gowalla) budoucnost? Vaše názory rádi přivítáme v diskuzi pod novinkou.

zdroj: Google Mobile Blog