Hlavní navigace

Vysoký výkon s nízkou spotřebou

3. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n spolu s exkluzivní technologií EPU pomáhá ušetřit až 80,23 % energie CPU. Tato výkonná základní deska je vybavená nejnovějším čipsetem Intel X48, navíc podporuje dvoukanálové 2 000MHz paměti DDR3, dvě sběrnice PCI Express 2.0 o šířce 16 linek, síťovou kartu W-iFi splňující specifikace 802.11n a novou technologii ASUS Express Gate pro přístup k internetu do 5 sekund.

Oceněný výkon

Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n získala několik ocenění za výborné možnosti přetaktování. Díky sillnému výkonu, který pokrývá potřeby uživatelů vyžadující výrazné přetaktování, tak vyhrála ocenění Gold Editor's Choice webu Anandtech i Editor’s Choice award webu HotHardware.

Tato základní deska je silná díky kombinaci pokrokové konstrukce a rozsáhlého příslušenství. Je stabilní, výkonná, dobře přetaktovatelná a doplněná o vynikající BIOS. Pokud plánujete postavit sestavu na platformě Intel a využít CPU s jádry Wolfdale či Yorkfield, byla by chyba nezařadit tuto základní desku do užšího výběru možných kandidátů.

Technologie EPU firmy ASUS pomáhá ušetřit až 80,23 % energie CPU

Díky exkluzivnímu čipu EPU, který automaticky šetří energii, je základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n schopna ušetřit až 80,23 % energie CPU. Tato technologie umožňuje digitálně monitorovat a jemně dolaďovat napájení CPU s vylepšenou účinností VRM při jakékoliv zátěži. Technologie EPU poskytuje nejlepší možnou účinnost při běhu méně náročných aplikací. Ve spojení s inovativním AI Gear3 — obsahujícím nové uživatelské rozhraní, které zobrazuje přesné množství ušetřené elektřiny a CO2 — dokáže technologie EPU firmy ASUS poskytnout uživatelům až 50% nárůst energetické účinnosti. 

Na internetu do 5 sekund s technologií Express Gate

Za pouhých 5 sekund nabídne ASUS Express Gate volitelnou bootovací obrazovku s možností okamžitého prohlížení internetu bez nutnosti načítat operační systém Windows. Tato praktická aplikace dovoluje uživatelům přistupovat napřímo ke službám Skype, IM, YouTube a e-mailům.

Pokrokové vestavěné prvky

Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n přichází s množstvím nových technologií, včetně integrované Wi-Fi karty podporující standard IEEE 802.11n. Tento standard umožňuje širší pokrytí a až 6x vyšší přenosovou rychlost v porovnání se standardy 802.11b/g. Dalším moderním prvkem je špičková osmifázová konstrukce napájení VRM třetí generace. Delší životnosti komponent a nižších energetických ztrát je dosaženo použitím velmi kvalitních součástek, které zahrnují například MOSFET s nízkým RDS (on) pro minimální ztráty při spínání a nižší teplotou, tlumivky s feritovým jádrem s nižšími hysterezními ztrátami nebo vysoce kvalitní japonské kondenzátory s vodivým polymerem. To vše pomáhá prodloužit životnost procesoru.

Základní deska ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n spolu s ASUS Rampage Formula tvoří součást rodiny základních desek založených na čipsetu X48.

MMF24

 

 

P5E3 Premium WiFi@n

Rampage Formula

Procesor

Procesory Intel® Core™ 2 Extreme/ Core™ 2 Quad/Core™ 2 Duo

Procesory Intel® Core™2 Extreme/ Core™2 Quad/Core™2 Duo

Čipset

Intel® X48/ICH9R s technologií Intel® Fast Memory Access

Intel® X48/ICH9R s technologií Intel® Fast Memory Access

Operační paměť

DDR3 2 000 MHz (Přetaktováno)

DDR3 1 200 MHz (Přetaktováno)

Sběrnice

FSB 1 600/1 333/1 066/800 MHz

 FSB 1 600/1 333/1 066/800 MHz

Sloty pro Grafické karty

3 x PCIe x16 (modré pro mód PCIe2.0 x16, černé pro módy
PCIe x4 nebo x1) s podporou technologie CrossFire™

1 x PCIe x1

2 x PCI

2 x PCIe x16 s podporou technologie CrossFire™

3 x PCIe x1

2 x PCI

 

Úložiště

6 x SATA 3 Gb/s porty s podporou RAID 0, 1, 5, 10

6 x SATA 3 Gb/s porty s podporou RAID 0, 1, 5, 10

2 x Externí SATA 3 Gb/s porty

Síť LAN

Dvě síťové karty Gigabit LAN

Dvě síťové karty Gigabit LAN

Audio

8kanálové HD

8kanálové HD

Speciální vlastnosti od firmy ASUS

ASUS EPU (Energy Processing Unit)

ASUS Express Gate

8fázová konstrukce napájení třetí generace

ASUS WiFi-AP @n

ASUS EPU (Energy Processing Unit)

Extreme Tweaker

Voltiminder LED

SupremeFX II

Zdroj: Asus

Autor článku