Hlavní navigace

Vývoje Chrome OS a Androidu povede jeden člověk. Platformy se tak budou sbližovat

19. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vývoji obou operačních systémů Googlu bude šéfovat jeden člověk – viceprezident Hiroshi Lockheimer. Ten dosud vedl pouze Android, ale podle deníku Wall Street Journal přezval otěže také u Chrome OS, který v této funkci vystřídá Linuse Upsona, jenž z neznámých důvodů odchází.

Aplikace z Androidu pro Chrome OS
Aplikace z Androidu pro Chrome OS

Lockheimer má nad sebou ještě senior viceprezidenta Sundare Pichaie, který řídí divizi Androidu, Chromu a Google Apps. Nad ním je už pouze Larry Page. Lockheimer podle WSJ vede pouze Chrome OS, nestará se o vývoj prohlížeče Chrome, i když spolu obě větve souvisí.

 

Vývoj mobilního i desktopového systému už do jedné funkce spojil také Apple. V něm iOS i OS X vede Craig Federighi. Tutéž roli má v Microsoftu Terry Myerson. Redmondští zašli nejdále, Windows a Windows Phone se spojí v jeden systém, který se bude jmenovat Windows 10.

U Googlu se k podobnému kroku nechystají. Sundar Pichai už několikrát říkal, že sjednocení neplánují, obě platformy se budou pouze sbližovat. V Androidu 5.0 hraje větší roli Chrome. V Chrome OS jdou zase nově spouštět aplikace pro Android. Když teď bude vývoji obou systémů šéfovat jeden člověk, můžeme čekat i další provázání.

Zdroj: WSJ