Hlavní navigace

Vyzkoušejte Dropbox 1.5.34 beta, aplikace pro Windows se úplně změní

26. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vývojáři Dropboxu na svém diskuzním fóru zveřejnili nové experimentální sestavení desktopového klientu. Kromě opravy některých funkcí pro Windows 8 přináší dvě zásadní novinky: jiný vzhled aplikace a složitější vypnutí. Novou verzi můžete stahovat odsud (EXE, 18 MB).

Dropbox 1.5.34 beta

Začněme tím horším nápadem. Tvůrci zřejmě nechtějí, abyste někdy Dropbox vypínali. Proto se tlačítko pro ukončení aplikace přesunulo z kontextového menu až do nastavení aplikace (!). V kartě General pak najdete Exit Dropbox.

Na druhou stranu se však zlepšilo samotné ovládání. Pokud klepnete na ikonku Dropboxu v hlavním panelu, překvapí vás nová nabídka. Nechybí v ní odkazy na web Dropboxu, počítadlo dat, tlačítko pro otevření lokální složky se soubory a hlavně přibyl seznam posledních operací (Recent).

Pokud delší dobu nesledujete počítač, nemůžete jednoduše zjistit, co se mezitím se soubory stalo. Díky nové funkci teď okamžitě uvidíte historii přidaných, přejmenovaných nebo smazaných souborů. Abyste je obnovili, opět musíte na web, ale v aplikaci najdete alespoň odkaz.

MMF24

 

Testovací verze Dropboxu je zatím pouze v angličtině a chybí ji některé funkce jako např. podporova čteček pro zrakově postižené. Samozřejmě platí, že nefinální verzi instalujete pouze na vlastní nebezpečí.