Hlavní navigace

Výzkum: Zaměstnanci českých firem proflákají na počítačích 52 minut denně

25. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost truconneXion, která vyvíjí aplikaci AuditPro pro monitoring firemní výpočetní techniky, vydala zajímavou zprávu, která ukazuje, jak moc se Češi v práci flákají. Denně věnují osobním záležitostem 52 minut, o dvě minuty více než v roce 2013. V přepočtu na průměrnou mzdu tak firmy ročně „přijdou“ o 32 760 Kč na hlavu.

Firmy prý na jednoho zaměstnance přijdou ročně o téměř 33 000 Kč
Firmy prý na jednoho zaměstnance přijdou ročně o téměř 33 000 Kč

Nejvíce času zaměstnancům zaberou sociální sítě (14 minut), soukromý e-mail (11,5 minuty), nakupování (8 minut), zprávy a multimédia (7,5 minuty), online komunikátory (7 minut) a hry (4 minuty). A to AuditPro hlídá pouze firemní počítače, z principu nemůže vědět, co zaměstnanci dělají na soukromých smartphonech nebo tabletech.

 

CS24

Pokud lidé téměř osminu běžné pracovní doby nevěnují práci, dohánějí resty přesčas nebo doma. Podle výsledků průzkumu se už v 57 % firem pracuje po 18. hodině.  „Zaměstnavatelé se shodují v tom, že rozumný dohled nad aktivitami zaměstnanců je pro ně motivující a má preventivní účinek před úlety typu surfování či hraní her v řádu několika hodin denně. Pokud vyřizování soukromých záležitostí denně nepřekročí dvacet minut, většina zaměstnavatelů je u svých podřízených zpravidla toleruje, pokud to není na úkor odevzdané práce,“ říká Martin Hnízdil ze společnosti truconneXion. 

Zdroj: TZ truconneXion

Autor článku